Dostupni linkovi

Predizborne koalicije u Srbiji


Na listi Srpske napredne stranke nalaze se Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića, Nova Srbija Velimira Ilića, Srpski pokret obnove Vuka Draškovića i Pokret socijalista Aleksandra Vulina.

Socijalistička partija Srbije i na ove izbore izlazi sa svojim starim partnerima, Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvenom Srbijom.

Demokratska stranka, koja je nakon izbora u maju 2012. godine prešla u opoziciju, potpisala je koalicioni sporazum sa Novom strankom Zorana Živkovića (nekadašnji visoki funkcioner demokrata), Demokratskom zajednicom Hrvata u Vojvodini, Sindikatom Sloga i Bogatom Srbijom.

Na izborima 16. marta učestvovaće i Nova demokratska stranka, nekadašnjeg lidera DS-a Borisa Tadića. Na njihovoj izbornoj listi nalaze se i Zeleni, Liga socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma.

Liberalno-demokratska partija učestvovaće na izborima zajedno sa Socijaldemokratskom unijom i Bošnjačkom demokratskom zajednicom Sandžaka.
XS
SM
MD
LG