Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Pripreme za ponovno otvaranje Versajskog dvorca, Francuska, 5. juni, 2020.
Pripreme za ponovno otvaranje Versajskog dvorca, Francuska, 5. juni, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pogledajte i preuzmite video: Prvi koraci u Beogradskom zoo vrtu

Prvi koraci u Beogradskom zoo vrtu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00

Pregled tekstova i vijesti za 6. juni, 2020.:

U poslednja 24 časa u Srbiji je od poslednica bolesti COVID-19 preminula još jedna osoba, čime se ukupan broj preminulih povećao na 248, podaci su sa sajta Ministarstva zdravlja, objavljeni u subotu, 6. juna.

Starija žena umrla je u Hrvatskoj od posljedica korona virusa u posljednja 24 sata, a novooboljeli nisu registrirani, saopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Pandemija korona virusa je sprečila masovno obeležavanje godišnjice savezničkog iskrcavanja u Normandiji 6. juna 1944. godine, ali su pojedinci ipak našli način da odaju počast vojnicima koji su učestvovali u epskoj bici.

U posljednja 24 časa u Bosni i Hercegovini testirano je ukupno 837 laboratorijskih uzoraka a korona virus je potvrđen kod 31 osobe, od čega su 23 u entitetu Republika Srpska (RS) dok je osam iz Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH).

U velikom broju lokalnih zajednica u Sjevernoj Makedoniji na snazi je policijski sat u trajanju od 80 sati zbog naglog porasta broja oboljelih od korona virusa. Policijski sat u Skoplju, Kumanovu, Štipu i Tetovu počeo je u četvrtak, 5. juna u 21.00 čas i trajat će do ponedjeljka, 8. juna, u 5.00 sati. Zbog praznika Duhova uvedena je i zabrana posjeta grobljima u cijeloj zemlji do ponedjeljka.

XS
SM
MD
LG