Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Moskva, 27. maj 2020.
Moskva, 27. maj 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 31. maj, 2020.:

U Severnoj Makedoniji su još dve osobe umrle od korona virusa i registrovana su 62 nova slučaja zaraze, objavio je u nedelju ministar zdravlja Venko Filipče. On je na "Fejsbuku" napisao da je je broj umrlih od bolesti COVID-19 tako poratsao na 133.

U poslednja 24 časa, u Srbiji je još jedna osoba preminula od posledica infekcije virusom korona, koji izaziva bolest COVID-19, saopšteno je na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja. Time je broj smrtnih slučajeva povećan na 243.

U Bosni i Hercegovini (BiH) u protekla 24 sata korona virusom zaraženo je ukupno 16 osoba i to 13 iz Republike Srpske (RS) i tri sa područja Federacije BiH.

U Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) od 31.maja nije obavezno nošenje maski na otvorenom, naredba je Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva. Ovo pravilo vrijedi ako je moguće držati razmak od dva metra, dok je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru i dalje obavezno.

U Indiji je u nedelju registrovano više od 8.000 novih slučajeva zaraze korona virusom, što je novi najveći broj zaraženih otkrivenih u jednom danu. Do sada su u Indiji zaražene ukupno 182.143 osobe.

Papa Franja pozdravio je u nedelju s vatikanskog prozora vernike na Trgu Svetog Petra, prvi put posle gotovo tri meseca od kada su mere izolacije uvedene u Italiji i u Vatikanu zbog korona virusa.

XS
SM
MD
LG