Dostupni linkovi

Za manje od mesec dana Windows 10 instaliran 75 miliona puta


Windows 10

Microsoft je nedavno objavio da je Windows 10 prevazišao 75 miliona instalacija operativnog sistema, za manje od mesec dana od kako je lansiran. Ovako jak rast, koji je na vrhuncu iznosio oko 1500 instalacija u sekundi, je dobar znak za kompaniju iz Redmonda, čiji operativni sistem sada funkcioniše kao servis.

Microsoftova taktika davanja operativnog sistema kao besplatne nedaogradnje korisnicima sa Windows 7 ili 8.1 softverom se izgleda sada isplaćuje. Bazirano na distribciji operativnog sistema do sada, izgleda da su mnogi prihvatili besplatnu ponudu i pre-registrovali se za dobijanje operativnog sistema. Microsoftu je potrebno da operativni sistem bude uspešan, kako bi se developeri podstakli i ohrabrili da razvijaju aplikacije za Windows 10 Store.

Kompanija je ranije istakla da ima za cilj da Windows 10 donese na milijardu uređaja (odnosno da ostvari milijardu instalacija OS-a) u naredne tri godine. Iako se očekuje da će ovakav nivo instaliranja sistema biti sporiji kasnije, za sada se radi o prilično jakom tempu, koji se približava ispunjenju 10 odsto ukupnog cilja.

Očekuje se da ćemo početkom septembra saznati i koliko deo tržišta operativnih sistema zauzima Windows 10 nakon mesec dana, kada NetMarketShare objavi svoje analize i statistike desktop operativnih sistema.

XS
SM
MD
LG