Dostupni linkovi

Ni drugi dan nakon što je snažno nevrijeme pogodilo Tuzlu situacija se ne smiruje. Kuće su poplavljene na području Tuzle, Srebrenika i Živinica, a u Tuzli su najgore stradale mjesne zajednice Crvene njive, Bukinje, Donje Dubrave i Miladije.

Budući da su aktivirana klizišta i da su neke kuće u opasnosti protekla noć za dežurne službe bila je neprospavana.

Na području Kalesije uništeni su poljoprivredni usjevi, jer je poplavljena rijeka Spreča.

Obilne kišne padavine nanijele su velike štete na stambenim privrednim i infrastrukturnim objektima.

Na magistralnom putu i lokalnim saobraćajnica nanesena je velika količina posipnog matrijala. Prijavljeno je i pokretanje klizišta u Mosniku i Husinu gdje su ugrožena dva stambena objekta.

Građani ugroženih naselja osjećaju se očajno jer za sada ne vide izlaz iz ovakve teške situacije kakvu im je donijelo nevrijeme.

„Najgore što kiša neprestano pada. Voda ulazi u kuću, a i smeće koje voda donijela napravilo nam je velike probleme. Sve nam je uništeno“, rekla nam je jedna od stanovnica Crvenih njiva gdje ljudi već 24 sata neprestano pokušavaju spasiti kuće o naleta vode.
  • 16x9 Image

    Maja Nikolić

    Novinarstvom se bavi od 2006. nakon završenog studija žurnalistike u Sarajevu. Dopisnica je RSE iz Tuzle od 2007. godine. Bavi se najviše socijalnim, političkim i temama ratnih zločina. Često govori o pravima manjina i marginaliziranih skupina.

XS
SM
MD
LG