Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Orašje: Poljoprivrednici ponovno privremeno deblokirali granicu


Blokada graničnog prijelaza

Poljoprivrednici iz Županije posavske u četvrtak su tokom dana, kao i dan ranije, blokirali granični prijelaz kod Orašja.

Blokada je cestovnog prometa preko graničnog prijelaza Orašje-Županja (RH) sa više od 150 traktora, koja je trajala od četvrtka ujutro u kasnim popodnevnim satima je obustavljena.

Noć između srijede i četvrtka poljoprivrednici su proveli na graničnom prijelazu uz svoje traktore, a strojevi se privremeno uklanjaju kako bi "pokazali da ovi prosvjedi nisu usmjereni prema građanima i gospodarstvenicima koji prometuju preko ovog graničnog prijelaz“, kazao je predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednika Županije posavske Vidan Grgić.

Dodao je kako nitko iz županijske i federalne razine vlasti nije obišao poljoprivrednike i razgovarao s njima.

„Tražimo da federalni ministri poljoprivrede i financija dođu među poljoprivrednike i objasne gdje je otišao novac namijenjen za poticaje koji je namjenski bio izdvojen u proračunu vlade Federacije BiH. To je naš a ne vladin novac, kojega su građani, putem raznih pristojbi uplatili i ne može biti preusmjeren u druge svrhe“, kazao je Grgić.

Ponovio je da poljoprivrednici neće napustiti granični prijelaz sve dok Federalna vlada ne izmiri svoja dugovanja prema njima.

  • 16x9 Image

    Zoran Matkić

    Završio Fakultet političkih nauka u Sarajevu 1984. godine. Kao novinar radio za mnoge pisane i elektronske medije u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Njemačkoj. Dopisnik RSE od 1997.

XS
SM
MD
LG