Dostupni linkovi

Orašje: Poljoprivrednici se razili, blokada ponovno sutra


Granični prelaz Orašje
Granični prelaz Orašje

Poljoprivrednici koji su od srijede ujutro blokirali promet na graničnom prelazu Orašje razišli su se u srijedu kasno popodne i na tom graničnom prijelazu promet se odvija nesmetano.

Poljoprivrednici su se razišli nakon što su blokirali promet, protestujući što nije postignut dogovor sa predstavnicima Vlade Federacije BiH o isplati podsticaja i naknadi štete od prošlogodišnjih poplava.

Za četvrtak su ponovo najavljeni protesti i blokada prometa na ovom graničnom prelazu.

Na graničnom prijelazu Orašje - Županja tokom dana se nalazilo više stotina nezadovoljnih poljoprivrednika sa preko 150 traktora.

Predsjednik Saveza udruga poljoprivrednih proizvođača Županije posavske Vidan Grgić, kazao je da su s predstavnicima vlade Federacije BiH vođeni pregovori koji nisu dali rezultate.

„Vlada nas ponovo pokušava izigrati. Na sastanku u Sarajevu ponudili su nam isplatu polovine duga, što mi ne prihvatamo, i stoga nastavljamo naše prosvjede na graničnom prijelazusve dok vlada ne izmiri svoje obveze“, naglašava Grgić.

Dodao je kako je na prošlim prosvjedima poljoprivrednika, krajem srpnja, s predstavnicima Federalne vlade postignut dogovor kojeg vlada nije ispoštovala, te da poljoprivrednicima ne preostaje ništa drugo nego da svoja prava traže na ulici.

Ponovio je da posavski poljoprivrednici od Vlade Federacije BiH traže: bezuvjetnu isplatupoticaja i šteta od poplava za 2014. godinu, isplatu neizmirenih obveza iz 2012. godine i početak izrade Pravilnika o poticajima za 2015.godinu.

XS
SM
MD
LG