Dostupni linkovi

Policija uhapsila, pa pustila i prekršajno prijavila mljekare


Protesti mljekara u Hrvatskoj
Protesti mljekara u Hrvatskoj
Tridesetak prosvjednika mljekara koje je policija privela u noći između srijede i četvrtka ispred Dukata, poslije osam sati ujutru pušteni iz policijske postaje, doznaje se u zagrebačkoj policiji a prenosi Hina.

Incidenata nije bilo, a u četvrtak ujutru su pušteni svi prosvjednici osim jednog koji je bio pod utjecajem alkohola, kažu u policiji i napominju da će prosvjednici dobiti prekršajne prijave te prijave za narušavanje javnog reda i mira.

Policija je nešto prije dva sata ujutru u četvrtak deblokirala Slavonsku aveniju kod Čavićeve, koju su u srijedu poslijepodne u oba smjera blokirali mljekari prosvjedujući pred Dukatom i tada je privela 30-ak prosvjednika.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić saborskim je novinarima pojasnio što se to u srijedu uveče dogodilo na Slavonskoj aveniji

“Uklonili smo traktore koji se nalaze i blokiraju normalan život građana. Podrazumijeva se da onaj koji pruža otpor da nad njim mora biti primjenjena sila. Sinoć je bilo 29 privedenih i samo troje uz prisilu. Svi pušteni i ide prekršajna”, pojasnio je Ostojić.

Upitan da li je moglo i bez uhićenja, Ostojić je kazao: “Moglo je da su poslušali. Zapovijed policije se mora slušati, a ona je bila – uklonite blokadu. Dogovor je ranije bio da će biti deblokirano. Nisu deblokirali ceste i to je to. Ako netko odbija da makne stroj i ono što je dogovoreno, policija mora postupati po zakonu”.

Proizvođači mlijeka, u organizaciji Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka, prosvjeduju deseti dan nezadovoljni otkupnom cijenom mlijeka, a sastanak Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka nastavit će se u četvrtak u 13 sati u Ministarstvu poljoprivrede.
XS
SM
MD
LG