Dostupni linkovi

Policija Kosova istražuje ubistvo Asanaja


Dino Asanaj
Dino Asanaj
Izvršne vlasti u Prištini još uvek nisu dale nikakve detalje u vezi motiva i ubistva Dina Asanaja, direktora Borda Kosovske agencije za privatizaciju. Asanaj je u četvrtak podlegao ranama koje je zadobio od napada nožem.

Zvaničnici Policije Kosova ne daju više informacija pošto je istraga u toku.

Portparol policije Brahim Sadriu izjavio je za RSE da policijske jedinice istražuju dokaze koji su pronađeni na licu mesta.

“Policija Kosova, konkretnije Uprava za istragu teškog kriminala angažovan je u istrazi ovog slučaja i na njemu se intenzivno radi. Trenutno smo u fazi istrage pronađenih dokaza koji su povezani sa ovim slučajem”, kazao je Sadriu.

Policija Kosova sada je već saopštila da je, na osnovu preliminarne istrage, Asanaj napadnut nožem u njegovoj kancelariji u naselju van Prištine koje se zove 'Međunarodno naselje'.

S druge strane, direktor Instituta za sudsku medicinu Arsim Gërxhaliu kazao je da je proces obdukcije završen, ali nije mogao dati više detalja o rezultatu procesa.

“O informacijama u vezi ovoga obratite se EULEX-u. Prisutan je bio i tužioc EULEX-a i oni će vas obavestiti o tome”, kazao je Gerxhaliu.

U EULEX-u međutim nisu komentarisali ništa u vezi nalaza obdukcije.

Visoki zvaničnici na Kosovu i političke partije oštro su osudile ubistvo Asanaja i zatražile od kompetentnih organa da se poduzmu sve mere kako bi počionioci ubistva bili izvedeni pred lice pravde.

Inače, Dino Asanaj je rođen u Peći. Godine 1985. emigrirao je u SAD. Tokom rata na Kosovu, Asanaj je bio predstavnik OVK u SAD.

Sa američkim i kosovskim državljanstvom, Asanaj je jedno vreme, nakon rata, bio i savetnik premijera Kosova Hashima Thacija. Njegovo ubistvo se desilo u vreme kada je bio šef Kosovske agencije za privatizaciju.
XS
SM
MD
LG