Dostupni linkovi

Direktor policije: Istraga o Tijaninom nestanku prioritet nad prioritetima


Veljović u Bajmoku
Veljović u Bajmoku

Pronalaženje nestale petnaestogodišnje Tijane Juriće iz Subotice jeste prirotet nad prioritetima srpske policije, a u istrazi se došlo do novih saznanja koji bi mogli pomoći da se slučaj reši, izjavio je direktor policije Milorad Veljović, koji je nakon resornog inistra Nebojše Stefanovića, i sam posetio Bajmok, naselje blizu Subotice u kojem je Tijana poslednji put viđena.

Veljović je razgovarao sa predstavnicima uprave kriminalističke policije, subotičkog MUP-a i mađarske žandarmerije.

Direktor policije, međutim, nije saopštio nikakve preciznije podatke, ali je napomenuo da na ovom slučaju, jednom od najtežih i najdelikatnijih za srpsku policiju, svakodnevno radi stotinak operativaca kojima je od nedavno priključena i Sužba za visoki tehnološki kriminal.

"Mi kao policija nećemo stati da radimo na ovom slučaju dok Tijana ne bude pronađena. Ima nekoliko pravaca na kojima radimo, ali saopštavati detalje ne bi bilo dobro u interesu istrage, a ja verujem da je ona živa", rekao je direktor policije.

Veljović je u izjavi medijima potvrdio da je pronalaženje Tijane Jurić briga i obaveza i najvišeg državnog vrha, te da punu pomoć policija ima i izvan naših granica.

"Ja se svakoga jutra kada dođen na posao prvo čujem sa ministrom vezano za ovaj slučaj, i takođe svakoga jutra informišemo i predsednika Vlade o tome. Imamo dobru saradnju sa kolegama iz mađarske policijom, sa Interpolom, i Europolom, i preduzimamo maksimalno sve mere koje se mogu u ovom momentu preduzeti kako bi došli do određenog cilja", rekao je Veljović.

Potraga policije i meštana je počela nepun sat nakon što je Tijana poslednji put viđena kod sportskog centra u Bajmoku, a do sada su se u potragu uključili i pripadnici žandarmerije, vatrogasci, gorska služba spasavanja, policija Mađarske, Interpol i Europol.

Tijanin otac Igor Jurić, kojije takođe bio na sastnaku sa direktorom policije kaže da ima poptuno poverenje u policiju i njenu sposobnost da Tijanu konačno dovedu kući.

"Ja se nadam dobrim vestima, imam apsolutno poverenje u ljde sa kojima sam stalno u kontaktu, i tako da nemam nikakvu sumnju da oni neće rešiti slučaj, i to mi daje veliku nadu", kaže Igor Jurić.

Tijana je boravila kod bade i dede u Bajmoku tokom raspusta, a nestala je 26. jula nešto iza ponoći.

Te kobne noći ona se odvojila od drugova sa kojima se vraćala kući posle fudbalskog turnira, i odlučila da pođe nazad do Sportskog centra kako bi vratila pozajmljenu majicu.

Čitav put kojim se kretala je gusto naseljen i osvetljen. Pretpostavlja se da joj se trag izgubio na delu puta pored isušenog kanala, koji je jedini neosvetljen, i na kojem je pronađena i njena patika.

XS
SM
MD
LG