Dostupni linkovi

Uhapšeno osam graničnih policajaca Crne Gore zbog sumnje da su primali mito


Hapšenje graničnih policajaca na prelazu Crne Gore sa Albanojom, 23. 4. 2024
Hapšenje graničnih policajaca na prelazu Crne Gore sa Albanojom, 23. 4. 2024

Crnogorska policija uhapsila je 23. aprila osam službenika granične policije zbog sumnje da su organizovano uzimali mito od stranih državljana iz Albanije, Turske i Kosova, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Kako je precizirao, sedmorica su uhapšena na radnom mjestu na graničnom prelazu Crne Gore i Albanije – Božaj, a jedan u Danilovgradu, gradu nedaleko od Podgorice.

Protiv 27 državljana Albanije, Turske i Kosova, za koje se sumnja da su im davali mito, podnijete su krivične prijave a, prema riječima Šaranovića, radi se i na njihovom hapšenju.

Ova akcija je, navodi, trajala pet mjeseci.

"Dokazi upućuju na to da su uhapšeni policajci u dužem periodu uzimali novac od putnika koji su prelazili granični prelaz kako bi propuštali da izvrše službene radnje i takođe, u okviru svojih ovlašćenja uzimali novac za službene radnje koje su morali da izvrše", kazao je Šaranović na konferenciji za medije.

Dodao je i da je jednom od uhapšenih pozlilo nakon što su kolege krenule da mu stave lisice na ruke, te da je transportovan u Klinički centar.

"Pretresaju se službene prostorije a prema nezvaničnim informacijama, pored materijalnih dokaza koje do ovog momenta imamo, biće i dodatnih dokaza koji će ovo dodatno potvrditi", istakao je on.

Šaranović je ukazao da je MUP, zbog ovakvih slučajeva, donio pravilnik o kontroli imovine, prihoda i životnog stila policijskih službenika.

Za njegovu primjenu čekaju pozitivno mišljenje Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

XS
SM
MD
LG