Dostupni linkovi

Pojačane mjere bezbjednosti uoči Vučićeve posjete Mrkonjić Gradu


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pojačalo je sigurnosne mjere uoči dolaska predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića opštini Mrkonjić Grad, 29. januara ove godine.

MUP RS, u saopštenju za javnost, savjetuje građanima koji budu prisustvovali posjeti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića opštini Mrkonjić Grad, da uz sebe imaju neki od identifikacionih dokumenata, da ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete, te da zbog lakšeg kretanja ne nose ruksake i torbe.

Kako je saopštila pres služba predsjednika Srbije, programom posjete predviđeno je da će Vučić će u Drvaru najprije prisustvovati otvaranju filijale Komercijalne banke, obići Dom zdravlja, a zatim prisustvovati otvaranju pogona fabrike Jumko (proizvodnja mantila I radnih odijela).

Pored Drvara, Vučić će se u Mrkonjić Gradu susresti sa lokalnim zvaničnicima i privrednicima, te obići Gimnaziju i Mašinsku školu.

Srbija je donirala bosanskohercegovačkom entitetu Republici Srpskoj (RS) u prethodne tri godine 31,26 miliona eura.

Najavljeno je i doniranje dodatnih 33 miliona eura za projekte u lokalnim zajednicama i kao podrška entitetskom budžetu.

To su podaci koje je Radiju Slobodna Evropa (RSE) dostavilo Ministarstvo finansija RS-a, krajem novembra 2019. godine, a prema tim podacima, najviše novca je dobila Opština Srebrenica.

Vlada Srbije donirala je pet miliona eura opštini Srebrenica 2017. godine, koje je obećala na investiciono-razvojnoj konferenciji za ovu opštinu održanoj 2015. godine.

Druga po veličini opština koja je od Srbije dobila najviše novca, u Federaciji BiH, je Drvar, gdje živi većinsko srpsko stanovništvo. Ova opština je dobila milion eura.

XS
SM
MD
LG