Dostupni linkovi

Mitrovica: Požar u prostorijama Ivanovićeve stranke


Ilustrativna fotografija - Severna Mitrovica
U požaru koji je izbio sinoć oko 23 sata izgorele su kancelarije "Građanske inicijative - Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića u severnoj Mitrovici.

Odmah po izbijanju vatre intervenisali su pripadnici vatrogasne jedinice, koji su brzo lokalizovali i zatim ugasili vatru, a na lice mesta je izašla i kosovska policija.

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti potvrdio je za RSE da je u prostorijama stranke nađena natočena krpa benzinom i da se motiv ne zna.

"Slučaj je zabeležen malo prije ponoći, tačno negdje oko 23 i 20. Kosovska policija tokom patrole obilazeći ulicu Sutjesku primetila je vatrogasno vozilo tokom gašenja požara. Konstatovano je da je u pitanju predstavništvo stranke Građanska inicijativa, odnosno kancelarije Olivera Ivanovića. Te istražne jedinice koje su vršile uviđaj prikupile su materijalne dokaze, neka natočena krpa benzinom i poklopac kojim zavijen pa bačen unutar kancelarije predsedništva stranke. Još je rano pričati o bilo kakvim motivima, mada se ne isključuju politički motivi, ali policija radi na tome kako bi pronašla napadače i počinioce ovog kriminalnog dela. Slučaj je zabeležen kao izazivanje opšte opasnosti pod pretnjom požara i radi se na tome", kazao je Hoti za RSE.

U požaru niko nije povređen, ali su potpuno izgorele dve kancelarije i sve što je bilo u njima.

Ivanović je rekao da ne zna ko bi mogao podmetnuti požar, i ocenjuje da je po sredi verovatno "politički motiv", jer lično nije ni sa kim u sukobu.

* Ostanite uz RSE. Uskoro donosimo više informacija.
  • 16x9 Image

    Jasmina Šćekić

    Od 2003. godine radi kao novinar informativne redakcije Radija Kontakt Plus u Kosovskoj Mitrovici. Kao dopisnik Radija Slobodna Evropa za područje severnog Kosova radi od 2004. godine.

  • 16x9 Image

    Amra Zejneli

    (1986) Rođena u Mitrovici. Diplomirala žurnalistiku i studije Evropske unije na Univerzitetu Floride u SAD. Novinarstvom se počela baviti 2001. godine. Radi na kosovskom javnom servisu, RTK, kao odgovorni urednik radijskog programa za zajednice, a kosovskom dopisništvu RSE-a pridružila se maja 2010.

XS
SM
MD
LG