Dostupni linkovi

Peticija mladih SDS o NATO-u uručena Predsjedništvu BiH


Predaja potpisa u Sarajevu
Predaja potpisa u Sarajevu

Mladi Srpske demokratske stranke (SDS) predali su Predsjedništvu BiH potpise građana Republike Srpske sakupljene tokom građanske inicijative “Imam pravo da znam”. Tom inicijativom zahtjevaju objavljivanje dokumenta Program reformi BiH.

Darko Berjan, aktivista ove stranke, kaže da je peticijom prikupljeno više od 40 hiljada potpisa građana Republike Srpske sa zahtijevom da Program reformi javno bude objavljen.

Među omladinom SDS-a bila je i aktivistica Bojana Goljanin, koja je kazala da se ovom inicijativom postavljaju pitanja koja su od javnog interesa za građane cijele BiH.

“"Pokrenuli smo građansku inicijativu 'Imam pravo da znam', jer se pitamo da li će naš novac od uplaćenih poreza odlaziti na nabavku naoružanja vojske, da li će naši vojnici morati ratovati u tuđim državama? To se tiče svih nas, naše budućnosti i budućih generacija”, istakla je Goljanin.

Marko Sikima predstanvnik omladine SDS-a sa Pala kaže da mladi ove stranke nisu za aktivaciju MAP-a, ni ulazak u NATO, dok god to ne bude politika Republike Srbije.

"Nedopustivo je da se ovakve odluke donose iza leđa građana u institucijama vlasti. Ovih 40.000 potpisa znači da donošenje odluka u tajnosti neće biti naša politička praksa u budućnosti, te da ćemo uvijek ovako reagovati i alarmirati javnost", rekao je Sikima.

Milorad Dodik je zatražio posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa ovim dokumentom.

XS
SM
MD
LG