Dostupni linkovi

Kremlj ocenio Bidenovu izjavu o Putinu neprihvatljivom


Portarol Kremlja Dmitrij Peskov je odbacio optužbe da je Rusija počinila ratni zločin u Buči
Portarol Kremlja Dmitrij Peskov je odbacio optužbe da je Rusija počinila ratni zločin u Buči

Kremlj je saopštio da je neprihvatljiva i nedostojna primedba predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena (Joe Biden) da predsedniku Rusije Vladimiru Putinu treba suditi za ratne zločine.

Obraćajući se novinarima tokom konferencijskog poziva, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je takođe rekao da će Sjedinjene Države verovatno uvesti dodatne sankcije Rusiji.

"Malo je verovatno da će Amerikanci odustati od svoje omiljene prakse“, rekao je Peskov, prenosi agencija Rojters.

Kremlj je ponovio da su navodi da su ruske snage počinile ratne zločine pogubljenjem civila u ukrajinskom gradu Buča „monstruozan falsifikat“ sa ciljem da ocrni rusku vojsku. "To je jednostavno dobro režirana - ali tragična - emisija", rekao je Peskov.

„To je falsifikat koji ima za cilj da ocrni rusku vojsku – i neće uspeti. Još jednom pozivamo međunarodnu zajednicu: odvojite se od takvih emocionalnih percepcija i razmišljajte svojom glavom“, dodao je Peskov.

'Sistematski su ubijali ljude': Svedočenja iz Buče
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:05:40 0:00

U subotu su objavljene fotografije mrtvih tela na ulicama Buče, grada severouzapadno od Kijeva, nakon povlačenja ruskih trupa.

Ukrajina kaže da su pronašli 50 smaknutih osoba. Novinari Reutersa također su videli mrtva tela po gradu. Satelitski snimci pokazali su rov dug 14 metara iskopan na zemljištu crkve gde je pronađena masovna grobnica.

Slike leševa koji leže na ulicama, od kojih su neki sa zavezanim rukama na leđima, izazvali su međunarodnu osudu Rusije.

Nekoliko evropskih zemalja, među kojima Nemačka, Francuska i Švedska, proteralo je desetine ruskih diplomata nakon objave zločina u Buči.

XS
SM
MD
LG