Dostupni linkovi

Google puno toga zna o vama: Otkrijte što drugi mogu vidjeti


Ilustracija

Googleov novi alat About me prikazuje vam na jednom mjestu što sve Google javno dijeli o vama i omogućuje da brzo i lako blokirate određene informacije.

Ako ste zabrinuti oko toga što se o vama može pronaći na internetu, Google je objavio novi alat koji će vam omogućiti da bolje kontrolirate što se sve dijeli.

Naime, internetski div je kroz godine povezivao razne servise na kojima smo dijelili informacije o sebi i ta je gomila podataka samo rasla tako da je i razumljivo da vjerojatno mnogi od nas ni ne znaju što sve Google o nama dijeli javno.

About me (O meni) je stranica koju je Google objavio ovih dana, a pokazuje vam točno koji se podaci vide javno, poput vašeg rođendana,telefonskog broja, adrese... Ovdje možete i jednostavno uključiti hoće li ti podaci biti vidljivi javno, prijateljima iz vaših krugova na Google+ ili samo vama.

Google je još prije nekoliko godina spojio korisničke podatke s raznih servisa i pratio vas kao jedinstvenog korisnika na YouTubeu, Gmailu ili Google Driveu. I dok je to prednost Googleu koji je mogao lakše personalizirati vaše surfanje ili slanje oglasa, korisnici su se žalili upravo zbog tog što su sve podatke okupili na jednom mjestu. Iako ovakav alat ne prikazuje baš sve što imaju o nama, prilično je razumljiv i vraća vam barem dio kontrole, a svaka promjena koju napravite odmah će se vidjeti na svim povezanim servisima poput Hangoutsa,Gmaila, YouTubea...

XS
SM
MD
LG