Dostupni linkovi

Osumnjičeni lekar iz Skoplja dao milion evra kaucije


Osumnjičeni doktor Žan Mitrev
Osumnjičeni doktor Žan Mitrev

Lekar i vlasnik privatne bolnice Žan Mitrev dao je milion evra u gotovini Osnovnom krivičnom sudu u Skoplju као garanciju da neće pobeći iz zemlje, saopštio je šef skopskog tužilaštva Gavril Bubevski.

Protiv doktora Mitreva otvorena je istraga zbog sumnje da je prevario pacijente. Zbog opasnosti od bekstva lekaru i vlasniku privatne bolnice Žanu Mitrevu u avgustu je oduzet pasoš.

Prema rečima Bubevskog, do sada je saslušano 80 odsto pacijenata koji su prijavili da su oštećeni.

"Osim oduzimanja putne isprave, osumnjičeni je dao milion evra na ime garancije da neće pobeći. Smatramo da je ovim merama obezbeđeno prisustvo optuženog sudskom postupku," rekao je Bubevski na konferenciji za novinare u Tužilaštvu.

Prema rečima tužioca, istražni postupak za slučaj eksperimentalnog lečenja u bolnici "Žan Mitrev" pacijenata obolelih od Covida trebalo bi da se završi za dva do tri meseca. Osumnjičeni je, kako je saopšteno iz Državnog tužilaštva, u periodu od aprila 2020. do 2022. godine, želeo da pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim iznošenjem činjenica, dovodeći u zabludu pacijente koji su lečeni od Covid-19 metodom hemofiltracije.

RSE je nedavno takođe istraživao da li bolnica "Žan Mitrev" bez licenciranog pedijatrijskog kardiohirurga može da izvodi operacije srca na bebama.

XS
SM
MD
LG