Dostupni linkovi

Optužni predlog protiv policijaca zbog prikrivanja dokaza za članove Belivukove grupe


Hapšenje Veljka Belivuka optuženog za više teških krivičnih dela
Hapšenje Veljka Belivuka optuženog za više teških krivičnih dela

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je 31. marta sudu optužni predlog protiv dvojice policijaca Predraga Lajića i Bojana Vasiljevskog zbog prikrivanja dokaza protiv dvoje pripadnika grupe Veljka Belivuka optužene za više teških krivičnih dela, objavio je RTS.

Lajić je bivši načelnik Odeljanja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga, a Vasiljevski je vršilac dužnosti šefa odseka za droge u Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

Oni se sumnjiče da su, kako navodi RTS, pokušali da prikriju dokaze protiv Vlada Georgieva (nekad Dragan Sekulić) i njegove žene Slađane Sekulić – optuženim pripadnicima grupe Veljka Belivuka.

Na sajtu Prvog osnovnog javnog tužilaštva imena okrivljenih su navedena inicijalima, ali se navodi da su "prilikom pretresa stana na osnovu sudske naredbe koji su koristili gore pomenuti, radnje pretresanja izvršili tako da onemoguće pronalazak pištolja marke Glok 19 koji je neovlašćeno držan i bio sakriven u stanu, kao i da novac koji je pronađen nisu oduzeli, niti su konstatovali u zapisniku o pretresanju stana da su pronađena bilo kakva novčana sredstva".

U toku dokaznog postupka saslušani su okrivljeni, te su ispitani svedoci pretresa i drugi svedoci, policijski službenici koju su vršili pretres. Optužnim aktom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da sud okrivljene oglasi krivim i izrekne im krivične sankcije po zakonu, piše na sajtu tužilaštva.

Veljko Belivuk i članovi njegove grupe uhapšeni su 4. februara 2021., a terete se za pet ubistava, otmicu i silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

XS
SM
MD
LG