Dostupni linkovi

Opozicija podržala skraćenje mandata, optužuje vlast za slom Budve


Budva
Budva
Na hitnoj sjednici SO Budva održanoj 31. jula skraćen je mandat lokalnoj skupštini, 7 mjeseci prije isteka mandata.

Opozicija je ponavljala optužbe za brojne afere u Budvi, a njen predlog da se u dnevni red uvrsti i "Deklaracija o osudi diskriminacije u CG" nije usvojen.

Odbornici Skupštine Opštine Budva izglasali su skraćenje svog mandata, na prijedlog vladajuće koalicije DPS-SDP. Predsjednik skupštine Krsto Ljubanović to obrazlaže racionalizacijom kako bi se prijevremeni lokalni izbori održali uporedo sa parlamentarnim.

"Redovni izbori za odbornike Skupštine Opštine Budva treba da budu održani u martu 2013. godine. Budući da se parlamentarni izbori u Crnoj Gori održavaju iz razloga ekonomičnosti racionalno bi bilo održati prijevremene lokalne izbore u Budvi", kaže Ljubanović.

Skraćenje mandata je podržala i opozicija i ponovila optužbe povodom afera koje su potresale Budvu prethodnih godina.

"Ova vlast je Budvu dovela do 60 miliona eura duga što nikada u istoriji nijednoj vlasti nije pošlo za rukom. Pod ovom vlašću Budva je doživjela ekonomski slom, prevareni su građani, prevareni su birači. Umjesto većeg standarda koji im je bio obećan zaposlenima su smanjene plate. Pod ovom vlašću Budva je doživjela urbanistički slom. Sve što se moglo uništiti - uništeno je, sve što se moglo razoriti - razoreno je. Kao finale svega toga desilo se hapšenje nosilaca liste DPS - SDP koalicije i najvećih funkcionera ove opštine, čime je Opština Budva doživjela i moralni slom. I tada je trebalo da se desi skraćenje mandata, jer je svima jasno šta je ovdje rađeno proteklih godina. Jasno je da nijedna velika investicija ovdje nije prošla bez nenamjenskog trošenja novca", istakao je Miomir Pejović iz SNP.

Pejović je ocijenio i da je predizborna kampanja uveliko počela navodeći oglas za zapošljavanje 11 savjetnika u Skupštini Opštine Budva.

"Pobogu kakvo zapošljavanje u kabinet predsjednika opštine kada sada idu izbori? Kome će ti novozaposleni da budu savjetnici", upitao je Pejović.

Među optužbama opozicije ponavljale su se Avala, Zavala, bulevari i Top Hil, ali većina odbornika vladajuće koalicije nije odgovarala na optužbe.

Ipak, bilo je varnica:



Podsjetimo da je u lokalnoj skupštini u Budvi DPS i SDP koalicija imala apsolutnu većinu sa 22 odbornika. Koalicija SNP, NOVA i Narodna stranka 6, Pokret za promjene 2 i Liberalna partija 1 odbornika.

Posljednje izbore vladajuća koalicija je dobila rekordnom podrškom sa preko 70 posto glasača Budve.
XS
SM
MD
LG