Dostupni linkovi

OI: Zlatni hrvatski vaterpolisti


Slavlje na OI u Londonu
Slavlje na OI u Londonu
Hrvatski su vaterpolisti olimpijski pobjednici! U teškoj, napetoj i grčevitoj borbi protiv Talijana izvrsna hrvatska vaterpolo reprezentacija pobijedila je svjetske prvake sa 8:6 .

Svi hrvatski igrači zaslužuju pohvale za odličnu igru u kojoj su golove postigli Maro Joković (3), Miho Bošković (2), Sandro Sukno, Samir Barač i Ivan Buljubašić po jedan gol, a sjajni vratar Josip Pavić imao je 7 obrana. Igre u Londonu posebno će pamtiti Igor Hinić kojemu su ovo bile pete Igre na kojima je nastupio i jedini je član hrvatske momčadi koji ima i srebrnu medalju sa OI u Atlanti.

Hrvatski su vaterpolisti prvaci Europe, prvaci svijeta, a zlatnom olimpijskom medaljom u Londonu, trener Ratko Rudić zaokružio je uspješnu karijeru.

Zadnji natjecateljski dan na Olimpijskim igrama u Londonu Hrvatska će dugo pamtiti, najprije su rukometaši pobijedili Mađare i osvojili brončanu medalju, a onda vaterpolisti, bez ijednog poraza na Olimpijadi, zlato.

Nakon srebra u Atlanti ovo je hrvatskim vaterpolistima druga olimpijska medalja.

Hrvatska je u Londonu osvojila ukupno 6 medalja, čak tri zlatne (u atletici, streljaštvu i vaterpolu) jednu srebrnu (veslači) i dvije brončane (rukometaši i taekwondo), nikad toliko ni na jednoj Olimpijadi od hrvatske neovisnosti.
XS
SM
MD
LG