Dostupni linkovi

OI: Bronca za hrvatske rukometaše


Ivano Balic
Ivano Balic
Hrvatski rukometaši osvojili su u nedjelju broncu na Olimpijskim igrama u Londonu pobjedivši sa 33:26 (19:14) Mađarsku.

Nakon poraza u polufinalu od Francuza, hrvatska rukometna reprezentacija, u sjajnoj igri protiv Mađara, pobijedila je 33: 26, sa šest golova razlike i popularni 'kauboji' vraćaju se kući s još jednom medaljom.

Prvo poluvrijeme je loše krenulo jer su morali sustizati prednost Mađara, a Alilović nije uspio obraniti niti jednu loptu. U devetoj minuti hrvatski rukometaši su prvi put poveli sa 5:4 i od tog trenutka nisu ispuštali svoju prednost, a Alilović je sakupio 13 obrana.

Najefikasniji igrač u redovima Hrvatske bio je Ivan Čupić sa osam pogodaka, slijede Blaženko Lacković sa sedam pogodaka i Domagoj Duvnjak sa šest pogodaka. Kod Mađara najviše pogodak dali su Harsanyi sedam i Nagy šest.

Hrvatski je rukomet najtrofejniji hrvatski momčadski sport. Od osamostaljenja do danas hrvatski su rukometaši osvojili 11 medalja Najveći uspjesi Hrvatske rukometne reprezentacije su dva olimpijska zlata, svjetsko zlato, tri svjetska srebra, dva europska srebra, zatim europska bronca i danas, zadnjeg dana Olimpijade u Londonu 2012. i olimpijska bronca

Izabranici Slavka Goluže nisu skrivali da su u London došli po još jedno zlato, ali na putu do finala doživjeli su težak poraz od Francuza, a u samo 48 sati uspjeli su se oporaviti i ipak osvojiti medalju.

Hrvatskoj je ovo šesta medalja na Olimpjiskim igrama u Londonu, od toga dva zlata (atletika,streljaštvo), a nada se i trećem od vaterpolista. Za naslov olimpijskog pobjednika u vaterpolu slavne hrvatske 'barakude' igraju u nedjelju poslijepodne sa svjetskim prvacima Talijanima.

Selekciji Mađarske to je peti put da osvaja četvrto mjesto na Olimpijskim igrama.

U finalnoj utakmici olimpijskog turnira od 16 časova sastaju se reprezentacije Švedske i Francuske.
XS
SM
MD
LG