Dostupni linkovi

Protest podrške Đokoviću u centru Beograda


Protesti podrške Novaku Đokoviću u Beogradu i Melburnu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00

Podrška Novaku Đokoviću iz Beograda i Melburna

Ispred Skupštine Srbije u centru Beograda okupili su se građani kako bi pružili podršku najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću kome je odbijena viza da uđe u Australiju.

Skup je organizovan na poziv porodice Đoković, a kako je javila reporterka Radija Slobodna Evropa, ispred Skupštine se okupilo nekoliko stotina građana.

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, rekao je da je skup organizovan kao podrška Novaku, a ne da bi se neko blatio. Odluku australijskih vlasti da Novaka ne puste da uđe u državu, Srđan Đoković je ocenio kao "političku igru" i najavio nastavak protesta narednih dana.

Okupljeni su skandirali "Ne damo Novaka", a na transparentima su poruke "Stop korona fašizmu", "Ne postoji granica koju ti ne možeš da pređeš", "Stop deportations worldwide".

Na skup je došla i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa u Srbiji.

Na pitanje RSE zašto je na ovom skupu, Kisić Tepavčević je rekla da je tu da "podrži Novaka kao i svi drugi".

Na pitanje zašto je na ovom skupu, ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević je rekla da je tu da "podrži Novaka kao i svi drugi".
Na pitanje zašto je na ovom skupu, ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević je rekla da je tu da "podrži Novaka kao i svi drugi".

Novak Đoković se nalazi u hotelskom karantinu nakon što mu je odbijena viza za ulazak u Australiju, gde je trebalo da brani titulu na turniru Australijan open, koji počinje 17. januara.

On je dobio medicinsko izuzeće da igra na turniru, ali mu je po dolasku u Australiju viza odbijena. Svi učesnici i osoblje Australian Opena moraju biti vakcinisani ili imati izuzeće koje je odobrio stručni nezavisni panel.

Nije poznato da li je Đoković vakcinisan protiv COVID-19, no ranije je izražavao stavove protivne vakcinaciji.

Đoković je trebalo da bude deportovan, ali se to neće dogoditi do ponedeljka, pošto je prvi teniser sveta uložio žalbu na odbijanje vize.

XS
SM
MD
LG