Dostupni linkovi

Nikolić prekinuo štrajk žeđu


Opozicioni lider Tomislav Nikolić leži u bolnici u Beogradu, 18. april 2011.
Opozicioni lider Tomislav Nikolić leži u bolnici u Beogradu, 18. april 2011.
Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić prekinuo je u sredu, na molbu patrijarha Irineja, štrajk žeđu, a nastavlja štrajk glađu, saopštio je novinarima
lekar Ljubomir Ilić.

Nikolić je prekinuo štrajk žeđu nakon što je primio pričest, šestog dana štrajka žeđu i glađu.

"Na molbu našeg patrijarha koju mu je sveštenik preneo za vreme pričešća, Tomoslav Nikolić je obustavio štrajk žeđu", saopštio je Ilić.

"Nikolić nastavlja štrajk glađu i dalje odbija bilo kakve preparate, parenteralnu ishranu i bilo kakvu hranu", precizirao je Ilić.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da će Predsedništvo stranke da pokuša da pronađe način na koji će da ubede Tomislava Nikolića da promeni odluku da nastavi sa štrajkom.

Kako je rekao, pokušao je ponovo da ga ubedi da odustane od štrajka, ali je Nikolić zahtevao da promene temu.

"U torbi imam četiri pisama diplomata i uticajnih ljudi u svetu među kojima može da se pronađe razlog za prekid štrajka, ali poenta je u tome da je Nikolić potreban nama".


Član lekarskog konzilijuma, koji brine o zdravstvenom stanju lidera Srpske napredne stranke, Ljubomir Ilić izjavio je danas da je zdravstveno stanje Tomislava Nikolića veoma zabrinjavajuće zbog štrajka žeđu, koji je trajao šest dana.

Ilić je novinarima u Beogradskom kliničkobolničkom centru rekao da će po preporuci konzilijuma i uz saglasnost Nikolića, konzilijum biti proširen lekarom anesteziologom.
XS
SM
MD
LG