Dostupni linkovi

Neredi u Boliviji, gradonačelnicu Vinta ošišali i polili bojom


Demonstranti ošišali i polili bojom gradonačelnicu Vinta
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

Demonstranti ošišali i polili bojom gradonačelnicu Vinta

Opozicioni demonstranti su napali gradonačelnicu malog mesta Vintu, odsekli joj kosu i polili je crvenom bojom, a zgradu lokalne uprave zapalili, pravdajući to smrću troje demonstranata u tom delu zemlje.

Gradonačelnica Patricia Arce Guzmán, politički bliska predsedniku Evu Moralesu, potpuno je prelivena crvenom bojom, nakon čega su je demonstranti okružili i odsekli joj kosu.

Napad na jednu od lokalnih uprava provincije Kočamamba, koji se nalazi u bogatom poljoprivrednom kraju Bolivije, deo je povećanog nasilja između pristalica vlasti i opozicije na demonstracijama koje su počele nakon proglašenja pobede Eva Moralesa u prvom krugu predsedničkih izbora 20. oktobra.

Policija sklanja Patriciu Arce Guzman od demonstranata
Policija sklanja Patriciu Arce Guzman od demonstranata

Limbert Guzmán, 20-godišnji student, preminuo je u sredu u bolnici u Kočamambi, a druge dve žrtve su nastradale u pucnjavi prošle nedelje tokom nemira u pokrajini Santa Kruz, koja je uporište opozicije.

Morales, koji optužuje opoziciju da pokušava da iscenira državni udar, izrazio je saučešće na Tviteru i rekao da je Guzman bio žrtva nasilja koje podržavaju političke grupe koje ohrabruju rasnu mržnju.

Ujedinjene nacije su u četvrtak, 7. novembra pozvale Vladu Bolivije i opoziciju da se vrate “dijalogu i miru”, a vlasti pozvale da istraže smrti demonstranata.

Delegacija Organizacije američkih država u Boliviji obavlja reviziju izbora. Rezultati se očekuju sledeće nedelje.

Nemiri na ulicama Bolivije zbog izbornih rezultata
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

XS
SM
MD
LG