Dostupni linkovi

Predviđanja stručnjaka: Pet zanimanja koja će u budućnosti zamijeniti roboti


Shelly Palmer navodi pet zanimanja kojima najviše prijete roboti
Shelly Palmer navodi pet zanimanja kojima najviše prijete roboti

Izvor: Guardian

Shelton Leigh Shelly Palmer, marketinški i tehnološki konzultant i poslovni savjetnik te član Foxove medijske porodice, kazao je da je neizbježno to da će nam roboti postati konkurencija na tržištu rada.

Shelly Palmer navodi pet zanimanja kojima najviše prijete roboti, a rizik, prema njegovom mišljenju, prijeti srednjem menadžmentu, pogotovo onima koji rade s Excel tabelama i unošenjem brojeva.

Prema njegovim predviđanjima, roboti će zamijeniti i one koji rade u prodaji, osim ako nije riječ o osobama "koje prodaju snove ili magiju ili se, pak, koriste posebnim trikovima, primjerice povlasticama ili mitom, u sklapanju poslova".

Palmer navodi da su na udaru čak i autori izvještaja te među njima i novinari, jer bi strojevi mogli iznimno tačno čitati i analizirati materijale i na temelju toga stvoriti vrlo čitljiv materijal. Najugroženiji su oni koji se bave sportskim ili finansijskim izvještajima.

Također će roboti postati velika konkurencija i računovođama i knjigovođama, još jednom području koje obuhvata procesuiranje podataka. Na petom mjestu je, prema Palmeru, liječničko zanimanje ono koje će biti dovedeno u pitanje zbog tehnološkog napretka.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG