Dostupni linkovi

NASA u svemir šalje nuklearne rakete


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Kako bi spriječili eksplozije nepoznatih objekata, stručnjaci napominju da bi uništavanje asteroida nuklearnim raketama mogao biti dobar potez osobito ako su usmjereni na srednje i male asteroide te komete.

NASA i američka Nacionalna uprava za nuklearnu sigurnost objavile su kako od sada zajedno rade na održavanju sigurnosti i pronalasku rješenja za moguće opasne asteroide koji se približavaju Zemlji koje bi moglo uključivati i upotrebu nuklearnog oružja, piše Daily Mail.

Baš kao u filmu 'Armageddon' u kojem muževan Bruce Willis odlazi u svemir ne bi li uništio asteroid, prema planovima NASA-e, nuklearna bi bomba mogla biti poslana u svemir uz pomoć raketa.

"Te dvije agencije rade zasebno, no ponekad im se planovi znaju poklopiti. Do kojeg god zajedničkog rješenja dođu, to će biti dobra stvar", rekao je Bruce Betts, direktor znanosti i tehnologije Planetarnog društva.

Naučnici tvrde kako u Zemljinoj blizini kruži oko milion asteroida, a svaki od njih predstavlja prijetnju. zastrašujući dokaz o tome koliko su opasni, te kako svaki od njih može pogoditi Zemlju pojavio se u veljači prošle godine kada je nepoznati objekt eksplodirao iznad ruskog Chelyabinska, snagom 20 do 30 puta većom od eksplozije u Hirošimi.

Kako bi spriječili eksplozije nepoznatih objekata, stručnjaci napominju da bi uništavanje asteroida nuklearnim raketama mogao biti dobar potez, osobito ako su usmjereni na srednje i male asteroide te komete.

S druge strane, nuklearne eksplozije u svemiru mogle bi prouzročiti više štete nego koristi, smatraju neki stručnjaci. Oni predlažu skretanje asteroida s njihove putanje. Takav plan predstavljen je na NASA-inoj konferenciji održanoj prošle godine.

Tim stručnjaka iz Iowe predložio je razaranje asteroida na način da ih se dostigne u dubokom svemiru, a potom bi prav letjelica u kojoj bi bio pilot napravila eksplozivni krater u kometu , a oko milisekunde nakon nastanka kratera, u isti bio položen nuklearni eksploziv.

Posljednjih dvadeset godina NASA-ini znanstvenici otkrivaju asteroide veće od jednog kilometra koji bi mogli naštetiti zemlji, a prema izvještajima takvih je 98 posto.

"Vjerovatnost da nas nešto pogodi u budućnosti je poprilično velika, iako nismo u panici, prijetnja uvijek postoji", rekao je NASA-in stručnjak Jason Kessler.

XS
SM
MD
LG