Dostupni linkovi

FBI u istrazi o napadu na ambasadu SAD u Podgorici

Dalibor Jauković napadač na ambasadu SAD u Podgorici koji je potom smrtno stradao, u toku istraga o motivima.

19:45 22.2.2018.

Ambasada SAD-a u Podgorici blisko sarađuje sa crnogorskom policijom na rasvjetljavanju napada na prostor Ambasade koji se dogodio u četvrtak 22. februara neposredno nakon ponoći, navodi se u saopštenju Ambasade.

"Ambasada nema indicija da je jutrošnji napad dio neke produžene prijetnje mada se istraga motiva navodnog napadača nastavlja. Ambasada SAD-a je i dalje otvorena za pružanje hitnih usluga američkim građanima a nastaviće da radi u cjelokupnom kapacitetu sjutra", ističe se.

Rukovodstvo Ambasade zahvaljuje na bliskoj saradnji savezniku i dugodišnjem partneru - Vladi Crne Gore.

"Zahvaljujemo lokalnim policijskim službenicima na brzoj reakciji na mjestu događaja i profesionalizmu tokom istrage koja je u toku. Američka ambasada ne mijenja naše standardne savjete za putovanje koji upućuju američke građane na uobičajene mjere opreza prilikom putovanja u Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju Ambasade Sjedinjenih Država u Podgorici.

18:42 22.2.2018.

Vojni analitičar i stručnjak za bezbjednost iz Beograda Aleksandar Radić kaže u intervjuu za RSE da u slučaju ovog napada treba sačekati okončanje istrage.

On smatra da sve ukazuje da je riječ o pojedinačnom činu a ne terorističkom aktu koji, ukoliko dođe do zloupotreba, može biti iskorišten u političke svrhe i tako uticati na dalje podjele u Crnoj Gori u kojima bi se mogla produbiti matrica "ko je Crnogorac – on je za NATO i Zapad, a ko je Srbin – on je protiv njih i za Rusiju".

17:52 22.2.2018.

Tužilaštvo: Ne možemo govoriti o terorizmu

Tužilaštvo: Ne možemo govoriti o terorizmu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:53 0:00

17:20 22.2.2018.

Šta se do sada zna o napadu

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG