Dostupni linkovi

Najmanje šest osoba povrijeđeno u ruskim napadima u Ukrajini; napadnut Belgorod u Rusiji


Požar izazvan ruskim napadom dronom na zgradu u Harkivu, 4. maj 2024
Požar izazvan ruskim napadom dronom na zgradu u Harkivu, 4. maj 2024

Najmanje šest osoba je povrijeđeno u ruskim napadima dronovima na Harkiv i Dnjepar, a pogođeno je nekoliko poslovnih i stambenih zgrada, rekli su ukrajinski regionalni zvaničnici.

Ruski zvaničnik rekao je da je najmanje pet osoba povrijeđeno u eksploziji u gradu Belgorodu, blizu ukrajinske granice.

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo saopštilo je da su ruske snage lansirale 13 Shahed dronova koji su gađali područja na sjeveroistoku i centralnom dijelu zemlje. Svi dronovi su oboreni, rekao je komandant vazduhoplovstva.

Kako prenosi Reuters, četiri osobe su povrijeđene u padu krhotina dronova u Harkivu, a u jednoj od zgrada je došlo do požara.

Vatrogasci na mjestu požara nakon napada drona u Harkivu
Vatrogasci na mjestu požara nakon napada drona u Harkivu

Regionalni guverner Oleh Synehubov je na Telegramu rekao je da se na liječenju u bolnici nalaze 13-godišnje dijete i žena i da službe rade na stavljanju požara pod kontrolu.

Još dvije osobe su ranjene u industrijskoj regiji Dnjepropetrovsk ekao je regionalni guverner Serhiy Lysak. Dodao je i da su oštećene kritične infrastrukture i tri kuće.

Napadi su se desili dan nakon što je Ukrajina zablježila 800 dana od početka ruske invazije.

"Ovo je izuzetno težak i mučan put kroz koji naša zemlja mora da prođe, i put koji još treba proći da bi se rat okončao pod pravičnim uslovima, pod uslovima Ukrajine", rekao je dan ranije ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Regionalni guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov napisao je na Telegramu da je najmanje pet osoba povrijeđeno, a oko 30 kuća oštećeno nakon eksplozije u Belgorodu, gradu oko 40 kilometara od ukrajinske granice.

Kijev nije komentarisao te navode.

Belgorod je više puta tokom meseci bio pogođen u ukrajinskim udarima. Napadi su uznemirili lokalno stanovništvo i natjerali mnoge ljude da napuste grad, u kojem pre rata živjelo oko 333.000 ljudi.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su njegove snage oborile četiri rakete dugog dometa američke proizvodnje koje je Ukrajina ispalila iznad poluostrva Krim koji je okupirao Rusiju.

Tvrdnja nije mogla biti potvrđena, ali Vašington je navodno počeo isporuku vojnih taktičkih raketnih sistema (ATACMS) u Kijev posljednjih sedmica.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.

XS
SM
MD
LG