Dostupni linkovi

Borba protiv korupcije: Nagrada za novinarku RSE sa Kosova


Nadia Ahmeti na dodeli nagrada

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije koji je obeležen 9. decembra, u Prištini su nagradjeni novinari koji su najbolje izveštavali o korupciji na različitim nivoima na Kosovu.

Dodela nagrade upriličena je na ceremoniji koju su zajedno organizovali Asocijacija novinara Kosova, Agencija protiv korupcije i Program za razvoj UN-a (UNDP).

Nagrada za najbolju radio priču otišla je novinarki programa za Kosovo na albanskom jeziku RSE, Nadiji Ahmeti za prilog o nepravilnostima koje su urađene prilikom davanja nekretnina na koncesiju u opštini Lipljan.

Za najbolji prilog u štampanim medijama nagrađeni su Vehbi Kajtazi iz dnevnika "Koha Ditore", a za izveštaje o korupciji u EULEX-u, i Liridon Llapashtica iz dnevnika “Zeri” za priču o kancerogenoj nafti.

Za najbolji prilog objavljen na portalima proglašeni su autori Parim Olluri i Petrit Çollaku iz BIRN-a, a nagrada za najbolji TV prilog o korupciji otišla je Kreshniku Gashiju, takodje iz BIRN-a.

  • 16x9 Image

    Amra Zejneli

    (1986) Rođena u Mitrovici. Diplomirala žurnalistiku i studije Evropske unije na Univerzitetu Floride u SAD. Novinarstvom se počela baviti 2001. godine. Radi na kosovskom javnom servisu, RTK, kao odgovorni urednik radijskog programa za zajednice, a kosovskom dopisništvu RSE-a pridružila se maja 2010.

XS
SM
MD
LG