Dostupni linkovi

Nadzorni odbor Aluminija odbio ponudu Abraham grupe


Radnici ispred ulaza u Aluminj uoči odluke o ponudi Abraham grupe
Radnici ispred ulaza u Aluminj uoči odluke o ponudi Abraham grupe

Nadzorni odbor Aluminija d.d. Mostar na zasjedanju u ponedjeljak nije prihvatio ponudu Abraham grupe, izraelsko-kineskog konzorcijuma, o preuzimanju te posrnule mostarske kompanije, saopćili su novinarima predstavnici radnika Aluminija.

„Ponuda Abraham grupe nije prihvaćena, po našim sada saznanjima, iz razloga što ima nekih pravnih nedoumica oko načina najma“, izjavila je novinarima, okupljenima ispred ulaza u fabriku predstavnica radnika Tanja Jovanović.

Ona je dodala i kako je rečeno da će pregovori sa investitorima biti nastavljeni. „Iskreno, moje mišljenje je da radnici Aluminija nemaju toliko vremena. Rekli su da bi do 31. 12. trebalo pregovarati još o toj ponudi, te da će Nadzorni odbor to dalje uputiti prema Vladi (Federacije BiH)“, kazala je Jovanović.

Ona je rekla i kako su radnici još jednom razočarani i iznevjereni, te da će preostali radnici Aluminija 31. 12. preostali radnici dobiti otkaz i ići kućama.

Ponuda nije prihvaćena, Tanja Jovanović
Ponuda nije prihvaćena, Tanja Jovanović

Radnici: Nema druge ponude za Aluminij

Radnici Aluminija odluku su čekali pred ulazom u krug poduzeća, gdje se odlučivalo o ponudi Abraham grupe za preuzimanje mostarskog poduzeća.

Predstavnici radnika kazali su novinarima kako, prema njima dostupnim informacijama, ne postoji niti jedna druga ponuda za preuzimanje Aluminija, stoga od Uprave poduzeća očekuju prihvaćanje ponude izraelsko-kineske grupacije kako bi se što prije ponovno pokrenula proizvodnja.

Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova.

Početkom rujna od nekadašnjih 900 zaposlenika njih 600 dobilo je otpremnine i rješenja o prestanku radnog odnosa.

XS
SM
MD
LG