Dostupni linkovi

Na ogradu N1 ponovo postavljen transparent ‘Dobrodošli u Luksemburg’


Baner koji su nepoznate osobe okačile 4. maja 2021. godine na ogradu oko zgrade privatne TV N1 na Novom Beogradu

Privatna televizija N1 u vlasništvu United Media je saopštila da je na ogradi oko zgrade te medijske kuće u beogradskoj opštini Novi Beograd, ponovo u utorak, 4. maja u popodnevnim satima okačen transparent na kojem piše "Republika Srbija, doviđenja, N1, dobrodošli u Luksemburg".

Vlasnik televizije N1 je kompanija Adria News sa sedištem u Luksemburgu.

U toj medijskoj kući ističu da je transparent okačen samo dan nakon što je obeležen Dan slobode medija.

To nije prvi da se zaposleni na TV N1 susreću sa ovakvim i sličnim transparentima. Kako navode, slučajevi su prijavljivani policiji, ali do sada nijedan nije dobio epilog.

U septembru 2019. godine postavljen je transparent sa istim sadržajem, a u istom periodu pojavili su se i plakati na kojima su pisale identične poruke.

N1 je navela i da su mesec dana kasnije u dvorište TV N1 ubačeni leci na kojima su bile fotografije albanskog premijera Edija Rame i programskog direktora TV N1 Jugoslava Ćosića i autora emisije Pressing, ispod kojih piše „ima neka tajna veza“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije se nije oglašavalo povodom ovih slučajeva.

Napadi na TV N1 našli su se 2019. godine u izveštaju međunarodne medijske organizacije Reporteri bez granica, koja je osudila napade na TV N1 u Srbiji.

Kako je tada u izjavi za Radio Slobodna Evropa navela predstavnica te organizacije Pauline Adès-Mével, ta ova organizacija pažljivo prati i analizira medijske okolnosti u Srbiji, a posebno one vezane za N1.

XS
SM
MD
LG