Dostupni linkovi

MUP Srbije istražuje okolnosti smrti osumnjičenog u pritvoru u Boru


Policija u Boru nakon nestanka dvogodišnje Danke Ilić, 26. mart 2024.
Policija u Boru nakon nestanka dvogodišnje Danke Ilić, 26. mart 2024.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije počelo je istragu o okolnostima pod kojima je 7. aprila u pritvoru u Boru preminuo brat jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Sektor unutrašnja kontrole MUP-a Srbije počeo je istragu po nalogu Višeg javnog tužilaštva Srbije.

"Ukoliko bude ustanovljeno da je bilo zloupotreba i prekoračenja ovlašćenja prilikom postupanja prema preminulom D. D., Sektor unutrašnje kontrole pokrenuće odgovarajuće zakonske mere protiv onih koji su prekršili zakon i policijsku etiku", navodi se u saopćenju MUP-a.

Iz MUP-a su, također, naveli da su "naslovi koji su se pojavili u pojedinim tabloidima tendenciozni i netačni i da im je cilj pritiska na pripadnike MUP-a".

Brat jednog od osumnjičenih za smrt devojčice preminuo je 7. aprila u policijskoj stanici u Boru na istoku Srbije.

Njemu je dan ranije određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je, nakon krivičnog dela, pomogao bratu, a policija je saopćila da je iste noći preminuo "prirodnom smrću".

MUP Srbije je saopćio 7. aprila da je osumnjičenom "u ranim jutarnjim časovima pozlilo i da je usprkos pravovremenom reagiranju policijskih službenika i ljekara, koji su pokušali reanimaciju", preminuo.

Nedjeljnik "Radar" objavio je sredinom aprila da je obdukcija Instituta za sudsku medicinu u Beogradu pokazala da je brat osumnjičenog za ubistvo devojčice preminuo u pritvoru od posljedica batinanja, a ne prirodnom smrću kako je prethodno saopćila policija.

Za ubistvo dvogodišnje devojčice osumnjičena su dvojica radnika javnog preduzeća "Vodovod" iz Bora. Oni su uhapšeni, a kako je 4. aprila saopćio ministar policije Bratislav Gašić, priznali su da su djevojčicu udarili automobilom i potom njeno tijelo ostavili na deponiji.

Dvogodišnja devojčica nestala je 26. marta ispred kuće u naselju Banjsko Polje kod Bora, a policija i dalje traga za njenim tijelom.

XS
SM
MD
LG