Dostupni linkovi

Više javno tužilaštvo u Nišu preuzima slučaj smrti osumnjičenog u pritvoru


Više javno tužilaštvo u Nišu
Više javno tužilaštvo u Nišu

Više javno tužilaštvo u Nišu utvrđivaće okolnosti pod kojima je 7. aprila u pritvoru u Boru preminuo brat jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Ovu odluku donelo je 26. aprila Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu.

"Svi državni tužioci dužni su da preduzmu radnje i mere u slučajevima koji se odnose na moguće zlostavljanje od strane policijskih službenika", navodi se, pored ostalog, u saopštenju Apelacionog tužilaštva.

Nedeljnik "Radar" objavio je 19. aprila da je obdukcija Instituta za sudsku medicinu u Beogradu pokazala da je brat osumnjičenog za ubistvo devojčice preminuo u pritvoru od posledica batinanja, a ne prirodnom smrću kako je prethodno saopštila policija.

On je uhapšen 6. aprila zbog sumnje da je, nakon ubistva devojčice, pomogao bratu da premesti njeno telo.

Umro je sutradan u policijskoj stanici u Boru na istoku Srbije.

Obdukcioni nalaz je 22. aprila prosleđen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, koje nije odgovorilo na pitanje Radija Slobodna Evropa (RSE) šta se navodi u tom dokumentu.

Zaječarsko tužilaštvo je zatražilo da ne postupa u ovom slučaju, što je prihvatilo Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu.

"Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja propisano je da istragu ne treba da vodi javni tužilac koji je postupao ili postupa u predmetu u kojem se oštećeni (navodna žrtva zlostavljanja) pojavljuje kao okrivljeni ili svedok", navodi se u obrazloženju Apelacionog tužilaštva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije odgovorilo na pitanja RSE povodom navoda o nasilnoj smrti u policijskoj stanici u Boru.

Za ubistvo dvogodišnje devojčice osumnjičena su dvojica radnika javnog preduzeća "Vodovod" iz Bora.

Oni su uhapšeni, a kako je 4. aprila saopštio ministar policije Bratislav Gašić, priznali su da su devojčicu udarili automobilom i potom njeno telo ostavili na deponiji.

Dvogodišnja devojčica nestala je 26. marta ispred kuće u naselju Banjsko Polje kod Bora.

Policija i dalje traga za telom.

XS
SM
MD
LG