Dostupni linkovi

MUP: Na snimku iz Doljevca se vidi da Babić nije mogao biti vozač


Mesto saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, arhivska fotografija
Mesto saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, arhivska fotografija

„Na snimku saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, koji je dostavljen nadležnom tužilaštvu, jasno se vidi trenutak saobraćajne nezgode. Na osnovu snimka je jasno i da direktor 'Koridora Srbije' Zoran Babić nije mogao da bude vozač“, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Nebojša Arsov.

"Povodom informacija koje su se pojavile u medijima da na snimku saobraćajne nezgode, koja se dogodila 31. januara 2019. godine na naplatnoj stanici Doljevac 'nedostaju dva minuta ključna za postupak', obaveštavamo javnost da je snimak koji je dostavljen nadležnom tužilaštvu, a u koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova imalo uvid, autentičan i da se na istom jasno vidi trenutak saobraćajne nezgode, kao i trenutak kada vozač izlazi iz vozila, normalnim hodom obilazi oko vozila i otvara suvozačeva vrata", naveo je Arsov u pisanoj izjavi.

Dodao je da je, s obzirom na povrede koje je u nezgodi zadobio Babić „jasno je da on nije mogao da bude vozač i da sa polomljenom butnom kosti obiđe oko auta i otvori suvozačeva vrata“.

"Na snimku se može videti i kako jedno lice iznose iz automobila marke 'škoda' i da se kasnije to lice unosi u vozilo hitne medicinske pomoći", naveo je načelnik Uprave saobraćajne policije.

Portal Insajder ranije je preneo da im je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu rečeno da su im "Putevi Srbije" dostavili snimak sa nadzorne kamere na naplatnoj rampi Doljevac, u vezi s nesrećom u kojoj je učestvovalo vozilo Koridora Srbije, ali da na njemu nedostaje deo snimka od dva minuta bitan za postupak.

XS
SM
MD
LG