Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Miodrag Perović tuži Mugošu


Miodrag Perović, Fotografije: Savo Prelević

Nakon što je gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša optužio profesora Miodraga Perovića i rukovodstvo dnevnog lista "Vijesti", da su na čelu medijske mafije te da su navodno počinili niz krivičnih djela, profesor Perović u izjavi za RSE najavljuje da će tužiti prvog čovjeka glavnog grada.

Kategorično odbacujući Mugošine optužbe, Perović kaže da će tužiti gradonačelnika. Ipak će sačekati završetak sudskog postupka koji se vodi povodom ljetošnjeg napada Mugoše na novinare dnevnika Vijesti.

,,Ne želimo sada da dijelimo i skrećemo pažnju javnosti sa tog slučaja i omogućimo mu da lakše tamo sa svojim sudstvom i tužilaštvom završi proces u svoju korist.Pustićemo da se ovaj proces protiv njega kao nasilnika okonča, a onda ćemo ga kod tog istog suda koji nama izriče novčane kazne za prenošenje tuđih autorskih tekstova, tužiti zato što on nama ruši ugled iskonstruisanim i lažnim navodima", objašnjava Perović.

Mugoša je u intervjuu TV IN optužio rukovodstvo "Vijesti" da protiv njega i njegove porodice vode medijsku kampanju.

Miomir Mugoša

Mugoša je čelnike tog dnevnika optužio da su počinili niz nezakonitih radnji , počev od falsifikovanja dionica nedjeljnika „Monitor“, korišćenja vlastitog medija za berzanske spekulacije, do „iznošenja novca i dobijanja milionskih kredita“ iz Crnogorske komercijalne banke.

"Bavićemo se kriminogenim radnjama te medijske mafije i medijskih tajkuna na čelu sa profesorom Miodragom Perovićem, Željkom Ivanovićem, Ljubišom Mitrovićem i njihovom družinom. Za sve optužbe posjedujem određene materijalne dokaze"

PRIVATNE ARHIVE

Mugoša je pozvao Državno tužilaštvo, domaće i inostrane institucije da ispitaju njegove tvrdnje. U svom prvom reagovanju profesor Miodrag Perović je Mugoši poručio da nema potrebe da priziva poresku i finasijsku inspekciju jer su oni, "kod nas stalni gosti i da su našli jedan euro nepravilnosti, davno bi nam pukla pogibija"

Na cijelu priču reagovala je i SNP .Velizar Kaluđerović pita odakle Mugoši podaci o navodnim kriminalnim radnjama ljudi koje optužuje.

,,Gospodin Mugoša je po mojoj ocjeni te podatke mogao dobiti samo od nekih državnih organa s kojim, reklo bi se, taj gospodin ima specifične relacije i moguće, nekakav ekskluzivitet za njihovo korišćenje. Zato koristim ovu priliku da ponovim javni poziv g-dinu Mugoši i pitanje da li on u tim svojim privatnim arhivima još dosijea o kriminalu i navodnim kriminalcima? Da li ima i dosije o svojim partijskim šefovima i da li ih čuva kao moćno sredstvo za odbranu u slučaju sopstvene odgovornosti? Da li je to u pitanju održavanje ravnoteže straha kojom se vrh režima međusobno čuva i održava na vlasti čuvajući kompromitujuće podatke jednih o drugima daleko od očiju javnosti", kaže Kaluđerović.

Klauđerović poziva i Državnog tužioca da se uključi u cijeli slučaj. "Da hitno pozove Miomira Mugošu povodom njegovih javnih tvrdnji da ima dokaza o vršenju krivičnih djela pojedinaca i da zatraži te podatke od njega.Da ga upozori da je prikrivanje krivičnog djela krivično djelo."

Gradonačelnik Miomir Mugoša i njegov sin Miljan fizički su ljetos napali novinare Vijesti koji su fotografisali nepropisno parkirani automobil prvog čovjeka vlasti u Podgorici. U tom incidentu tesko je povređen urednik Vijesti Mihailo Jovović i protiv njega i gradonačelnikovog sina Miljana, bivšeg crnogorskog
diplomate, u toku je istražni postupak.Miomir Mugoša nije obuhvaćen istragom.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG