Dostupni linkovi

Muškarac koji je prijetio smrću Murizu Memiću pušten na slobodu


Građani su više puta izlazili na proteste i tražili da se riješi slučaj Dženana Memića, Sarajevo (5. oktobar 2018.)
Građani su više puta izlazili na proteste i tražili da se riješi slučaj Dženana Memića, Sarajevo (5. oktobar 2018.)

Fahrudin Ramić, koji se sumnjiči da je 20. juna prijetio smrću Murizu Memiću, ocu nastradalog mladića Dženana Memića, pušten je na slobodu.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), Ramić je pušten nakon kriminalističke obrade.

Muriz Memić je 20. juna prijavio policiji da je primio prijetnje smrću od supruga Alise Mutap Ramić kojoj je 19. juna određen jednomjesečni pritvor.

Nakon hapšenja Fahrudina Ramića, koji se tereti za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su 21. juna kazali da nije bilo zakonskog okvira da ga zadrže u pritvoru.

"Predmet protiv osumnjičenog vodiće se u redovnoj proceduri", potvrdila je Azra Bavčić, portparolka kantonalnog Tužilaštva.

Dženan Memić (21) je 8. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život u Velikoj aleji na Ilidži u Sarajevu, a 15. februara je preminuo.

Kada je napadnut, bio je u društvu djevojke Alise Ramić, djevojačkog prezimena Mutap, koja je takođe zadobila povrede i izgubila svijest.

Mutap je 24. oktobra 2016. godine svjedočila pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, gdje je rekla da ima amneziju.

Tokom svjedočenja rekla je da se nakon gubitka svijesti mnogih stvari ne sjeća, te da je i sama te noći bila povrijeđena.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a Sarajevo Hasan Dupovac i službenik kantonalnog MUP-a Josip Barić.

Oni su uhapšeni u okviri istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Memića.

Do danas nisu razjašnjene okolnosti pod kojima je Dženan Memić zadobio povrede koje su dovele do smrtnog ishoda.

XS
SM
MD
LG