Dostupni linkovi

"Gramofondžije" dobile regionalnu MTV nagradu


Marko Milićević, DJ
Marko Milićević, DJ
Nakon dvomesečnog iščekivanja ovogodišnja MTV nagrada za najboljeg regionalnog izvođača u 2010. godini, odnosno Best Adria Act, dobio je Marko Milićević poznatiji kao "Gramofonedžije".

On pobedio je u žestokoj konkurenciji u kojoj su se našli Edo Maajka, Džiboni, "Leelojamais" i "Negativ".

Poznat kao jedan od najprestižnijih muzičkih događaja, ovogodišnji MTV EMA spektakl će se održati u Madridu, Španija. Ovo je drugi put u 17-godišnjoj istoriji ove nagrade da je Španija domaćin; prvi put je to bilo u Barseloni 2002.


Ipak, glasanju nije kraj. "Gramofonedžije" se kao regionalni pobednici sada nalaze u trci za nagradu Best European Act, zajedno sa drugih 20 regionalnih pobednika, a glasanje je već počelo na sajtu www.mtvema.com i trajaće do 4. novembra

Milićević je beogradski muzički producent i di-džej. Početak njegove karijere označio je odlazak na "Red Bull muzičku akademiju" (Irska) 2000. godine, da bi po povratku diplomirao na smeru za dizajn zvuka i muzičku produkciju Akademije umetnosti u Beogradu.

Potpisao je muzičku produkciju za mnogobrojne televizijske reklame, filmove i emisije.

Pod imenom "Gramophonedzie" Milićević nastupa od 2006. Tim pseudonimom potpisao je pesme za veliki broj nezavisnih izdanja kao što su "Gotta Keep Faith", "Yazuka", "Guesthouse", "DiskoZoo", "Oxyd" i "Shak Digital".

Njegova numera "Why Don't You" postala je svetski hit i osvojila prvo mesto na "MTV Dance Chart" na britanskom MTV-u i mesecima imala zapaženo mesto na engleskim radio stanicama.



MTV će 4. novembra objaviti spisak od pet izvođača sa najviše glasova dok će pobednik u kategoriji Best European Act biti proglašen 7. novembra.
XS
SM
MD
LG