Dostupni linkovi

Direktor MTS-a izjavio da su otklonjeni problemi za rad kompanije na Kosovu


MTS, jedno od prodajnih mesta u Beogradu (foto arhiva)
MTS, jedno od prodajnih mesta u Beogradu (foto arhiva)

Nadležne kosovske institucije su usvojile žalbu MTS d.o.o. na prethodnu odluku o brisanju iz registra privrednih društava, izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, u čijem sastavu MTS d.o.o. posluje kao zavisno društvo.

Nije precizirao o kojoj instituciji je reč.

Stoga, prema njegovim rečima, navedenim saopštenju emitovanom iz kompanije u petak, MTS d.o.o. nastavlja da bude uredno upisan i da dalje normalno posluje.

Agenciji za privredne registre u Prištini (ARBK) je naloženo da sve izmene i podatke u registru ponovo sagleda uz strogo poštovanje Briselskog sporazuma i drugih merodavnih propisa, navodi se u saopštenju MTS d.o.o.

"Nakon velike i teške borbe, za sada je istina pobedila, a što je od ogromnog značaja za naše zaposlene, korisnike i ljude koji žive na Kosovu i Metohiji", izjavio je Lučić.

Zvanične potvrde ili komentara od strane nadležnih na Kosovu, do objavljivanja ove vesti, nema.

MTS d.o.o. je kompanija osnovana na osnovu Briselskog sporazuma o telekomunikacijama Kosova i Srbije iz 2015. u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa.

Kompanija je krajem 2016. dobila licencu za rad prema zakonima Kosova, a osnivač sa udelom od 100 odsto je "Telekom Srbija".

Međutim, iz Vlade Kosova tvrde da ova, ali i desetine drugih kompanija, krše ustavni poredak jer se u njihovim dosijeima nalaze dokumenti u kojima se gradovi na Kosovu pominju kao deo Srbije.

MTS na Kosovu je u poslednje dve do tri godine kupio gotovo sve veće kablovske operatere u srpskim sredinama severno i južno od reke Ibar.

Telo za zaštitu konkurencije na Kosovu pokrenulo je istragu po službenoj dužnosti krajem novembra 2022. godine, zbog sumnje da MTS d.o.o. nije prijavio svoje transakcije, kako je to predviđeno zakonom na Kosovu.

XS
SM
MD
LG