Dostupni linkovi

Dvoje na lečenju nakon rušenja zgrade u Mitrovici


Kosovska Mitrovica
Kosovska Mitrovica

Dve osobe zadržane su na lečenju u mitrovačkoj bolnici posle jutrošnjeg rušenja četvorospratnice u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Dežurni hirurg u mitrovičkoj bolnici dr Zlatan Elek kaže za Radio Slobodna Evropa da je Zdravko Cerović zadobio prelom rebara, posekotine po glavi i prelom obe potkolenice. Cerović je sa teškim telesnim povredama smešten na Odeljenje intezivne nege, a prema rečima dr Eleka, za sada je van životne opasnosti.


Iz ruševina je jutros izvučena Radunka Milićević koja je zadobila povredu leve noge i posekotine glave.


"Reč je o teškoj srčanoj bolesnici koja je smeštena na Odeljenju intezivne nege i van je životne opasnosti", rekao je Elek.


Prema rečima nadležnih u Kosovskoj policijskoj službi, ukupno su tri osobe povređene jutros nešto pre dva časa iza ponoći kada se urušila zgrada u ulici Ive Lole Libara u severnom delu Kosovske Mitrovice.


Komandir severne policijske stanice Milija Milošević izjavio je da je uzrok urušavanja zgrade najverovatnije njena starost.


U zgradi Sindikata koja se urušila živi oko 35 porodica. Dragica Cerović kaže da u zgradi koja se urušila žive njene dve sestre i dva brata.


"Probudila nas je jaka buka i mislili smo da je zemljotres. Kad sam htela da izađem prema stepenicama, pao je zid od hodnika i nisam imala izlaz, ušla sam kod komšinice i čekali smo skoro dva sata dok nas nisu izvukli vatrogasci. Sinoć oko 19 časova kada je prvi zid počeo da pada otišli smo kod predsednika opštine Nenada Topličevića, zvali smo ga da dođe da vidi, a on je rekao da neće da dođe i da to nije njegovo i da se obratimo nekom drugom. A mi više nemamo kome da se obratimo. Građevinska inspekcija nije dolazila, a ima zahtev od 23. februara. Moj brat je završio u šok sobi. Teško bolesnoj sestri je od stresa skočio i pritisak, a druga sestra koja je takođe težak bolesnik odmah je primila terapiju u hitnoj službi. Sve sam ih povela kod mene, a šta ćemo dalje da radimo ne znam.”


Zamenik predsednika opštine Kosovska Mitrovica Ljubiša Petrović izjavio je danas da će one porodice koje su ostale bez krova nad glavom zbog urušavanja zgrade Sindikata u severnoj Kosovskoj Mitrovici, najverovatnije privremeno biti smeštene u zgradi u naselju Bošnjačka mahala čiju izgradnju je finansiralo Ministarstvo za rad i socijalnu politiku. Petrović je dodao da je Opština Kosovska Mitrovica spremna da odgovori svim zahtevima skupštine stanara urušene zgrade.

XS
SM
MD
LG