Dostupni linkovi

Mitrovica: sahranjen ubijeni odbornik Dimitrije Janićijević


Kuća Janićijevića u Mitrovici
Kuća Janićijevića u Mitrovici
Odbornik Samostalne liberalne stranke u Skupštini opštine Severna Mitrovica Dimitrije Janićijević (35) sahranjen je u petak na groblju u Rudaru kod Zvečana. Petak je ujedno i dan žalosti u severnoj Mitrovici.

Sahrani su prisustvovali porodica, rodbina i prijatelji, kao i veliki broj građana iz Mitrovice.

Među onima koji su odali poslednju poštu tragično nastradalom Janićijeviću bili su i zamenik kosovskog premijera Slobodan Petrović te lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

Ubijen odbornik Janićijević

Odbornik u Skupštini opštine Severna Mitrovica Dimitrije Janićijević ubijen je ispred svoje kuće u severnom delu Mitrovice.

Janićijević (35), koji je bio i kandidat za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica na prethodnim lokalnim izborima na listi Samostalne liberalne stranke i otac troje dece, ubijen je u noći sa srijede na četvrtak, nešto iza ponoći, hicima iz automatskog oružja. OPŠIRNIJE....
"O tebi će misliti tvoji prijatelji kojih si imao mnogo, ali i tvoji neprijatelji koji su svoju mržnju pretvorili u rafal i smrt", rekao je Ivanović opraštajući se od Janićijevića.

"Svi se pitaju šta je toliko važno da se oduzme jedan mlad život, ostave neutešni roditelji, mala deca, supruga i prijatelji. O tome danas i ubuduće treba da razmišljaju svi građani Mitrovice i okoline koji su skloni da bilo kakvo nasilje opravdaju, bilo ono malo ili veliko, jer malo nasilje rađa veće i završava se ubistvom", rekao je Ivanović.

"O tome treba da misle i oni koji su u vlasti, oni koji odlučuju, i oni koji su izabrani", rekao je Ivanović, dodajući da će "od njihove odluke i postupaka u narednom periodu zavisiti i odluke mnogih u gradu - da ostanu ili da odu".

Telo ubijenog Janićijevića u četvrtak uveče je dovezeno sa obdukcije u njegovu porodičnu kuću u severnu Mitrovicu.

Janićijević je ubijen u noći između srede i četvrtka ispred svoje porodične kuće kada je nepoznati napadač pucao iz vatrenog oružja na njega.

Iza sebe je ostavio trudnu suprugu, troje dece, oca i majku.

Premijer Srbije Ivica Dačić ponudio je pomoć u istrazi o ubistvu, a visoka predstavnica EU Ketrin Ešton očekuje brzu istragu i privođenje počinilaca. Osude ubistva stigle su i iz Stejt dipartmenta.

"Upućujemo saučešće porodici Janićijević i pozivamo vlasti Kosova da sprovedu temeljnu i brzu istragu i odgovorne izvedu pred lice pravde", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.
XS
SM
MD
LG