Dostupni linkovi

Mihajlović: Gubici 'Er Srbije' 35 miliona evra


Procenjuje se da su gubici kompanije "Air Serbia" (Er Srbija) tokom pandemije korona virusa veći od 35 miliona evra, izjavila je 22. aprila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Zorana Mihajlović, a preneo njen kabinet.

Dodala je da se u transportnom sektoru najveća šteta odnosi na prevoz putnika i da je verovatno najviše pogođen vazdušni saobraćaj, a da je u Srbiju od 13. marta ušlo oko 100.000 kamiona, od čega više od 50.000 za potrebe Srbije, a više od 45.000 za snabdevanje regiona.

Kad je reč o građanima koji su se vratili u Srbiju od početka epidemije, Mihajlović je istakla da se najveći deo građana vratio avionom, i da je "Er Srbija" prevezla oko 13.000 državljana Srbije od početka vanrednog stanja.

Ona je navela da je na početku epidemije COVID-19 data preporuka svim građevinskim kompanijama da, ako mogu da obezbede punu zaštitu za radnike, ne staju sa radovima.

“Na svim velikim infrastrukturnim gradilištima se radi, na 11 najvećih projekata imamo oko 3.500 radnika na gradilištima”, rekla je Mihajlovićeva, a prenosi njen kabinet.

Prema njenim rečima, u Srbiji je trenutno 57.000 aktivnih gradilišta.

'Pandemija' otkaza
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:04:29 0:00

XS
SM
MD
LG