Dostupni linkovi

Mesić: Ne vidim zašto bi se Tadić ljutio


Mesić je u petak boravio na Kosovu, na poziv kosovskog predsednika Fatmira Sejdiua.
Mesić je u petak boravio na Kosovu, na poziv kosovskog predsednika Fatmira Sejdiua.
Odgovarajući na kritike predsednika Srbije Borisa Tadića zbog posete Kosovu, hrvatski predsednik Stjepan Mesić rekao je kako bi bilo dobro da je i Tadić došao sa njim u Prištinu i susreo se sa kosovskim predsednikom.

"Građani Kosova očekivali su moj dolazak, a tu su pripadnici hrvatske manjine i kontingent hrvatskih vojnika, pa ne vidim razlog zašto bi se predsjednik Srbije Boris Tadić ljutio zbog moje posjete Kosovu", rekao je u petak u Janjevu hrvatski predsednik Stjepan Mesić.

Mesić je u petak boravio na Kosovu, na poziv kosovskog predsednika Fatmira Sejdiua.

Reagujući na posetu Mesića Kosovu, predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da takvim potezom Mesić kvari odnose sa Srbijom ostavljajući ozbiljan i nepotreban teret svom nasledniku.

"Ja bih pozdravio da je on sa mnom došao ovdje i da smo se našli s predsjednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom i građanima koji su nas srdačno dočekali", odgovorio je Mesić na Tadićeve tvrdnje.

Tadić je takođe osudio odluku predsednika Mesića da pomiluje bivšeg pripadnika rezervnog sastava Ministarstva unutrašnjih poslova Sinišu Rimca ocenivši je kao "antievropski i anticivilizacijski gest koji se ne može ničim opravdati".

"Tadić vrlo dobro zna da se pomilovanje ne daje za ono za što je neko učinio i zašto je osuđen pravomoćno, nego za okolnosti. Budući da Tadić vrlo dobro zna o čemu se radi onda me ne uzbuđuje takva kritika, jer je to za njegove domaće potrebe", kazao je Mesić tokom posete Kosovu.

"Nije to oslobađanje izdržavanja kazne nego smanjenje kazne a ako neko ne razumije čemu institut pomilovanja, onda bi bilo dobro da se malo pozabavi sa pravnim stručnjacima i oni će mu to objasniti", dodao je hrvatski predsednik.
XS
SM
MD
LG