Dostupni linkovi

Hrvatska policija zadovoljna potragom za nestalim Splićaninom u Srbiji


U potragu za nestalim Splićaninom Matejom Perišom u Beogradu uključeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije.
U potragu za nestalim Splićaninom Matejom Perišom u Beogradu uključeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije.

Hrvatska policija zadovoljna je dosadašnjim postupcima srpske policije u potrazi za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. prosinca 2021. godine.

To je zvijestio Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske, na konferrenciji za novinare u ravnateljstvu policije .

Gerovac je vodio hrvatsko izaslanstvo koje je posjetilo Beograd i razgovaralo sa tamošnjim kolegama o slučaju Periša koji je privukao pažnju javnosti u obe države.

“Protekla dva dana bili smo u Beogradu i razmijenili informacije o potrazi. Srpska policija poduzela je apsolutno sve što je mogla, angažirane su sve snage koje su bile na raspolaganju policiji, a intenzitet potrage nastavlja se i dalje kao i prvog dana. Što se tiče profesionalne razine toga što je srpska policija poduzela, apsolutno je na najvišem nivou'', ocijenio je Gerovac.

I dalje traje potraga za Splićaninom nestalim u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00

''Sa svime što je do sada prikupljeno, ništa ne ukazuje na to da je njegov nestanak bilo kako povezan s posljedicama neke nasilne radnje'', rekao je.

''Ono što do sada znamo jest da Matej i njegovi prijatelji ni u klubu ni ispred njega nisu sudjelovali ni u kakvom sukobu niti u incident. Za sada ostaje nepoznanica što se dogodilo i zašto je Matej trčao ulicama Beograda. Snimka iz rijeke je autentična, a to pliva li netko ili ne, ne može se utvrditi. Snimka je i dalje u obradi, a možda se radi i o nekom predmetu. O tome ne bih špekulirao dok sve ne bude poznato”, kazao je hrvatski policajac.

XS
SM
MD
LG