Dostupni linkovi

Osumnjičeni za ubistva u okolini Smedereva i Mladenovca priznao krivicu


Zastave na pola koplja tokom trodnevne žalosti u Srbiji, Beograd, 6. maj
Zastave na pola koplja tokom trodnevne žalosti u Srbiji, Beograd, 6. maj

Osumnjičeni za masovno ubistvo u okolini Mladenovca i Smedereva priznao je izvršenje krivičnih dela, javila je Radio-televizija Srbije (RTS) pozivajući se na Više javno tužilaštvo u Smederevu.

On je rekao da je, između ostalog, upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije, na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Dubini, pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo, rečeno je RTS-u u VJT-u.

Osumnjičenom je određen pritvor.

U oružanom napadu koji se dogodio u kasnim večernjim satima u okolini Smedereva i Mladenovca, 4. maja, život je izgubilo osmoro ljudi, a ranjeno je 14 osoba.

Policija je ujutru 5. maja uhapsila osumnjičenog za napad. Za masovna ubistva sumnjiči se dvadesetjednogodišnji mladić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) saopštilo je nakon hapšenja da je U. B. star 21 godinu, imao uz sebe arsenal oružja.

U Srbiji je u toku trodnevna žalost zbog dva masovna ubistva koja su se u dva dana dogodila u Beogradu i okolini.

Pre masovnog ubistva u Mladenovcu i Smederevu, u Beogradu je 13-godišnji dečaj u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet osoba, a teško ranio šestoro dece i nastavnicu.

Osumnjičeni K.K. je uhapšen u školskom dvorištu. Istog dana uhapšen je i njegov otac kojem je na zahtev Višeg javnog tužilaštva, određen pritvor do 30 dana.

XS
SM
MD
LG