Dostupni linkovi

Hezbolah lansirao rakete na Izrael pošto je sedam ljudi ubijeno u Libanu u izraelskom napadu


Dim posle izbijanja požara koji je, prema izraleskoj vojci, izvavan raketom ispaljenom iz Libana, sever Izraela, 26. mart 2024.
Dim posle izbijanja požara koji je, prema izraleskoj vojci, izvavan raketom ispaljenom iz Libana, sever Izraela, 26. mart 2024.

Libanski militantni pokret Hezbolah saopštio je da je rano u sredu ispalio desetine raketa na sever Izraela, kao odgovor na smrtonosne izraelske napade na selo Hebarije na jugu Libana dan ranije.

Izrael i pokret Hezbolah, kojeg podržava Iran, razmenjuju vatru preko granice otkako je u Pojasu Gaze izbio rat između Izraela i Hamasa, kojeg SAD i Evropska unija smatraju terorističkom organizacijom.

U izraelskim napadima na selo Hebarija u Libanu ubijeno je sedam ljudi, rekla su za Rojters dva libanska bezbednosna izvora.

Izraelska vojska saopštila je da je pogodila "vojnu zgradu" u Hebariju i ubila člana libanske sunitske muslimanske al-Džama al-Islamiia (Islamska grupa). Izrael navodi da je taj čovek bio umešan u izvođenje napada na Izrael i da je sa njim ubijeno i nekoliko drugih militanata.

Izraelske službe za hitne slučajeve saopštile su da je u raketnom udaru Hezbolaha u sredu ubijen fabrički radnik u mestu Kirijat Šmoni.

Hezbolah je počeo da lansira rakete prema Izraelu dan pošto su ekstremisti predvođeni palestinskim pokretom Hamas upali na jug Izraela 7. oktobra.

Izvori: Reuters, AP

XS
SM
MD
LG