Dostupni linkovi

Uhapšen policajac zbog sumnje da je učestvovao u ranjavanju novinarke Olivere Lakić


Olivera Lakić u pratnji supruga šeta ulicom u Podgorici, 20.07.2012.
Olivera Lakić u pratnji supruga šeta ulicom u Podgorici, 20.07.2012.

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić potvrdio je 15. decembra da je uhapšen pripadnik policije zbog sumnje da je učestvovao u ranjavanju novinarke lista "Vijesti" Olivere Lakić.

"Je li on bio član neke kriminalne grupe i imao druge zadatke ili prema Oliveri Lakić, to ćemo utvrditi", kazao je Katnić na konferenciji o organizovanom kriminalu.

Istovremeno je iz Uprave policije saopšteno da je u današnjoj akciji crnogorska policija uhapsila dvije osobe. Policija nije precizirala da li se uhapšena lica dovode u vezu sa napadom na Lakić.

“Službeniku Uprave policije i drugom licu na teret se stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, dok se drugo lice sumnjiči i za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, piše na Tviter nalogu crnogorske policije.

Novinaraka Olivera Lakić je ranjena iz vatrenog oružja u maju 2018. godine ispred ulaza zgrade u kojoj živi. Policija i tužilaštvo do danas nijesu otkrili ni naručioce niti neposredne napadače u ovom slučaju.

To je bio drugi napad na Lakić, koja je duže od decenije istraživala povezanost organizovanih kriminalnih grupa sa pripadnicima javne i tajne policije. Zbog prvog napada na Oliveru Lakić iz marta 2012. godine, jedna osoba je kažnjena zatvorskom kaznom od devet mjeseci zatvora.

XS
SM
MD
LG