Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kusturica vratio snimke HRT-u
Režiser Emir Kusturica vratio je Hrvatskoj radio-televiziji (HRT) kasete koje je oduzeo uredniku Aleksandru Stankoviću i ekipi emisije "Nedjeljom u 2" koja je s njim snimala intervju na Mokroj Gori.

HRT je sinoć u Dnevniku emitovao odlomke iz sporne emisije, na kojima se vidi kako Kusturica, zbog pitanja urednika emisije "Nedeljom u dva" Aleksandra Stankovića, prekida snimanje ranije dogovorenog intervjua, posle oko 20 minuta razgovora.

Stanković je ranije u intervjuu za RSE izjavio da je Kusturica sjajan režiser i da voli njegove filmove.

"Međutim, on je ovaj put dokazao da je lopov i razbojnik - jer nam je oteo nešto što je naše. Dakle, to je kao da vi dođete u nečiju kuću, a on vam kaže: „Možeš izaći iz moje kuće, ali prije toga daj mi sat ili prije toga skini košulju.“ I jednostavno ti kad skineš košulju, onda te on pusti. Dakle, šta je to nego lopovluk?," rekao je Stanković.

Intervju Stankovića sa Kusturicom


Prema Stankovićevim rečima, pitanja koja su iznervirala reditelja odnosila su se na Slobodana Miloševića i Kusturičin odnos s njim.

"Bila su sporna pitanja o Slobodanu Miloševiću i o Radovanu Karadžiću - dakle zašto je pio viski sa Slobodanom Miloševićem dok je trajala opsada Sarajeva,"
rekao je Stanković za RSE.

Ceo intervju sa Stankovićem pročitajte OVDE.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG