Dostupni linkovi

Funkcioner SNS-a Miloš Vučević podnosi krivičnu prijavu protiv Vučića


Miloš Vučević
Miloš Vučević

Potpredsednik Srpske narodne stranke (SNS) Miloš Vučević podneće 3. avgusta krivičnu prijavu protiv lidera te partije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "povodom optužbi kriminalnog klana Veljka Belivuka i njegovih saradnika i laži njima bliskih tajkunskih političara i njihovih medija", saopšteno je iz SNS-a.

U saopštenju se navodi da će Vučević krivičnu prijavu podneti kako bi građani i u sudskom postupku "jasno videli sve dokaze", "ko laže, zašto to čini, sve pipke ove mafijaške hobotnice, spregu ovog monstruoznog kriminalnog klana sa raznim političkim i drugim centrima moći, nakon čega će celokupnoj javnosti biti nedvosmisleno jasno zašto im je svima sve vreme zajednička meta Vučić".

Istraživački novinari u Srbiji objavili su da su Belivuk i pojedini članovi njegove grupe tokom saslušanja izjavili da su im predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici, među kojima je i ministar policije Aleksandar Vulin, "tražili više usluga"- od kontrole tribina, do suzbijanja pojedinih antivladinih protesta.

Opozicija je u međuvremenu tražila da se ispitaju navodne veze Belivuka sa vrhom vlasti u Srbiji.

Predsednik Srbije je 1. avgusta za Radioteleviziju Srbije najavio da će on i ministar Aleksandar Vulin preko svojih saradnika podneti prijave, "kako bi se utvrdila istina".

Vulin je na sajtu svoje partije Pokret socijalista, najavio da će prijavu protiv njega podneti poslanik te stranke i advokat Đorđe Komlenski.

Viši sud u Beogradu produžio je 2. avgusta Belivuku i još 26 okrivljenih pritvor do 30 dana, dok je još troje iz njegove grupe pušteno da se brani sa slobode.

Optužnicom se terete za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i nedozvoljeno držanje oružja.

Početkom decembra prošle godine, funkcioner SNS-a i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu protiv Vučića i njegovog brata Andreja, kako bi se utvrdilo da li su povezani sa "slučajem Jovanjica" i da li su imali kontakte sa vlasnikom tog poljoprivrednog dobra na kojem je uzgajana marihuana.

Krajem januara tužilaštvo je saopštilo da braća Vučić nemaju nikakve veze sa Jovanjicom.

XS
SM
MD
LG