Dostupni linkovi

I bi još jedna kotorska fešta...


Tradicionalne kotorske zimske karnevalske fešte završene su juče defileom karnevalske povorke glavnom gradskom ulicom, spaljivanjem Cvjetka Križića, čime građani simbolično uništavaju svako zlo i nedaću iz prethodne godine.

Foto: Savo Prelević

Foto: Savo Prelević
U podignutoj ¨optužnici¨ protiv Cvjetka Križića se kaže:
"Tešku optužnicu dižem sada protiv jednog svjetskog gada, protiv onoga što nam je život ogorčio, a sada ga sasvim zamrčio, protiv onoga što nas je već uvalio u krizu, a da se Evropi nijesmo primakli ni blizu. Mislili smo da će iza referendumskog glasanja nastupiti period najvećeg opšteg blagostanja, da će zemlja hoditi naprijed brzinom velikom i da se neće činjeti zlo i naopako nikom. Ali smo morali mijenjati mišljenje, jer je nastupilo veliko razočarenje - pošto pet odsto moćnika gleda ledenoga srca kako 95 odsto naroda u bijedi grca, i kako za evropske cijene to znate imamo mizerne afrikanske plate. A što da rečemo za penzionere, njih su zakinuli bez ikakve mjere…¨


Foto: Savo PrelevićNakon spaljivanja karnevala, maskirana povorka i mnogobrojni gosti, preselili su se u Stari grad gdje je karnevalska fešta nastavljena po trgovima, pjacama i kafićima.
Foto: Savo Prelević


XS
SM
MD
LG