Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Markice o ‘Prijateljstvu Kosova sa SAD’


Ambasador SAD u Prištini Kristofer Del izrazio je zadovoljstvo što je povodom 10-godišnjice zalaganja za nezavisnost u promet puštena poštanska markica o ‘Prijateljstvu Kosova sa SAD’. Del je pružio garancije da će Priština i Vašington imati dugoročne prijateljske odnose.

Prijateljstvo između SAD i Kosova bilo je i biće dugoročno, izjavio je danas ambasador SAD u Prištini Kristofer Del. Del je to rekao na ceremoniji puštanja u promet poštanske markice “Prijateljstvo Kosova sa SAD”.

Ambasador Del je rekao da su SAD su srećne što je Kosovo na ovaj način odalo čast američkoj politici i narodu. Ova poštanska markica je puštena u promet povodom desetogodišnjice finalizovanja napora za slobodu i nezavisnost.

“Ove godine se navršava 10 godina od kako su počeli događaji koji su vodili do nezavisnosti i ova pošstanka markica govori o našem prijateljstvu u prošlosti i budućnosti”, rekao je ambasador Del.

“Naše prijateljstvo će trajati i u godinama koje dolaze”, dodao je on.

Premijer Hašim Tači je ocenio da je prijateljstvo i partnerstvo sa Vašingtonom od suštinske važnosti za Kosovo. On je pritom istakao da kosovski narod nikada neće zaboraviti pomoć koju su mu SAD pružile.

“U ime Vlade Kosova ističem prijateljstvo Kosova sa SAD, što sa vremenom jača i trajaće večno”, rekao je Tači zahvalivši se SAD i američkom narodu na svemu što su uradili za Kosovo.

Inače, zvanična politika Kosova konstantno ističe kao prioritete prijateljstvo i partnerski odnos sa SAD, kao i težnju ka integraciji u EU i NATO.
XS
SM
MD
LG